Otroci in mladi so tudi letos ustvarjali ob prazniku mesta


praznik_moc_2020_doma

Vsako leto ob prazniku Mestne občine Celje celjski vrtci, osnovne in srednje šole ter nekatere druge organizacije ustvarijo velike panoje, ki so nato postavljeni na ogled po mestu. Letos se projekta zaradi izredne situacije ni moglo zaključiti, so pa večino otrok in mladih, ki so se že lotili dela, uspeli slikati.

Tema letošnjih poslikav za Galerijo na prostem je »Znanost: sanjamo sanje – odkrivamo znanje«, letos poleti bo namreč za mlade in tudi življenjsko bolj izkušene obiskovalce vrata odprl Tehno park Celje. To bo povsem nov poljudnoznanstveni zabavni park, edini tovrsten v Sloveniji. Vsem nadobudnim radovednežem in vedoželjnim obiskovalcem, ki jih zanimajo naš svet, tehnologija, vesolje, človeško telo, matematika in še kaj, bodo na voljo zabavne, znanstvene, poučne, interaktivne in eksperimentalne vsebine. To bo za naše mesto velika pridobitev, ki se je veselijo predvsem otroci in mladi, zato so letošnje ustvarjanje posvetili prav znanosti na poljuden način.

Kljub temu, da je letošnji praznik drugačen zaradi izrednih razmer, želijo na Mestni občini Celje povedati, da so ponosni na Celje in na vse pozitivne zgodbe, ki jih soustvarjajo s številnimi posamezniki in institucijami v mestu.

“V naslednjih dneh bomo postopoma predstavili vse, ki so ustvarjali za galerijo na prostem ob letošnjem prazniku, čeprav projekta nismo uspeli povsem zaključiti,” pravijo na občini.