Otroški oddelek celjske bolnišnice bogatejši za igrače in didaktične pripomočke

13. 03. 2018 07:00

Splošna bonišnica Celje je danes sprejela donacijo igrač in didaktičnih pripomočkov za njihov otroški kotiček Otroškega oddelka.

Igrače in didaktične pripomočke je doniralo podjetje Tuš oz. njegovi kupci. Splošna bolnišnica Celje je prva med 13 pediatričnimi oddelki slovenskih bolnišnic, ki so bile obdarjene v dobrodelnem projektu “Obdarimo igralne kotičke pediatričnih oddelkov bolnišnic”.

Predaja donacije je rezultat dobrodelnega projekta, ki so ga pričeli v mesecu februarju in je potekal do 5. marca v vseh Tuševih trgovinah po Sloveniji. Akcija je potekala tako, da so kupci pri nakupu posebej označenih izdelkov, delež namenili tudi za donacijo pediatričnim klinikam.

donacija-tus1Dr. Barbara Gnidovec Stražišar, dr. med., specialistka pediatrije in otroške nevrologije ter predstojnica otroškega oddelka je ob sprejemu igrač in pripomočkov osvetlila pomen donacije: “veliko dejavnikov vpliva na dobro počutje otrok v bolnišnici. Spodbudno bolnišnično okolje, v katerem otroci lažje in hitreje okrevajo, soustvarjajo tudi možnosti za igro, pa naj bo to v igralnici ali ob postelji. Ko prebrodijo najhujše, je namreč prav igra, ta spontana, prijetna in prostovoljna dejavnost otrok tista, ki malo omehča in ublaži iztrganost iz domačega okolja in otrokom popestri in olajša čas zdravljenja v bolnišnici. Na našem oddelku letno zdravimo približno 3.100 otrok in mladostnikov in podarjene igrače bodo zagotovo marsikateremu med njimi polepšale dneve v bolnišnici. V imenu oddelka in v njihovem imenu se zahvaljujem tako organizatorju akcije, podjetju Tuš kot tudi vsem posameznikom, ki so s svojim nakupom prispevali sredstva za ta namen.”

Andraž Tuš, direktor marketinga v Tušu, pa je povedal: “aktivnost je nastala na podlagi zavedanja, da bolnišnice težje namenijo sredstva za nakup didatktičnih pripomočkov za lepše bivanje med zdravljenjem in okrevanjem. Ponosni smo, da nam bo preko donacije igrač uspelo krajšati in lepšati dneve hospitaliziranim otrokom.”

Sklepno dejanje dobrodelnega projekta, se bo do konca meseca odvijalo še v 12 pediatričnih oddelkih slovenskih bolnišnic.

zarja-polsi-klik

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 3,525 seconds.