Otvoritev festivala Pivo in cvetje 2018 v znamenju mažoret in odličnih koncertov (foto)

13. 07. 2018 15:00

Včeraj je tudi uradno odprl svoja vrata tradicionalni festival Pivo in cvetje na katerem se bo v štirih dneh na štirih odrih zvrstilo kar 60 glasbenih nastopov, ki jih bo izvedlo skupno skoraj 400 glasbenikov. Ti bodo poskrbeli za pestro koncertno dogajanje, ki bo letos popolnoma brezplačno.

Tudi za najmlajše se bo skozi festival zvrstilo več kot 10 različnih ustvarjalnih delavnic, otroških gledaliških predstav, športnih dejavnosti in več prireditev zabavnega programa za otroke. Seveda pa bo vse dni na voljo tudi Mavrična dežela s pestro paleto dogajanja za otroke.

Zvrstile se bodo tudi štiri posamezne razstave in razstava cvetja po celotnem Laškem.

dan-odprtih-vrat1Predfestivalsko dogajanje “internega značaja” se je z dnevom Laščanov, dnevom odprtih vrat Pivovarne Laško in otvoritvijo razstave v Muzeju Laško sicer začelo že v sredo, a začetek festivala Pivo in cvetje 2018 je pomenil včerajšnji četrtek, ko je na ulicah Laškega potekal tradicionalni etnografski program.

Predotvoritveni ulični program je Laščane in obiskovalce ponovno popeljal skozi zgodovino Laškega ter postregel s prikazi starih obrtniških opravil, glasbo in plesi. Vse skupaj pa je svoj vrhunec doseglo s povorko laških mažoret in godbenikov. Etnografskemu programu je na odru Laščan sledil še koncert ansambla Euro kvintet.

ivancicDogajanje se je nato preselilo na oder Jubilejnik, kjer je obiskovalce s svojimi uspešnicami najprej ogrevala skupina Panda, nakar je sledila slavnostna otvoritev festivala s tradicionalnim odprtjem prvega sodčka piva. Seveda tudi tokrat ni šlo brez mažoret in laške godbe.

Za zaključek otvoritvene slovesnosti na odru Jubilejnik pa so občinstvo razgreli še Prifarski muzikantje in Slavko Ivančič.

Medtem se je na odru Zlatorog že pripravljal prvi rokerski vrhunec festivala. Oder sta s koncertoma otvorili skupini Jackson in Dobermann.

izziv1Sledil je zaključek troboja glasbenih legend Balkana, Nena Belana, Halida Bešlića in Željka Joksimovića. Izziv, kot so ga poimenovali v Pivovarni Laško, je preko medijev potekal že nekaj mesecev pred festivalom, ko so lahko sodelujoči na spletni strani “ploskali” svojemu favoritu, včeraj pa je bil razglašen tudi zmagovalec.

To je postal Željko Joksimović, ki se je občinstvu zahvalil z nekaj svojimi uspešnicami.

sank-rock1Za vrhunec večera na odru Zlatorog so poskrbeli legendarni slovenski rokerji iz skupine Šank Rock, ki so nakazali, da se v Laškem obeta pravi žurersko festivalski vikend. Občinstvo se ob njihovih legendarnih uspešnicah ni pustilo ohladiti niti turobnemu in za poletni čas dokaj hladnemu vremenu.

Seveda na prvi dan festivala niso bili prikrajšani niti ljubitelji elektronske glasbe. Na odru Malt so jim ritem dajali DJ Alen Herič, DJ Dean Deen in DJ Tim Urbanya.

Medtem, ko so se “veliki” obiskovalci zabavali na različnih odrih po Laškem, je organizator poskrbel tudi za najmlajše, saj je svoja vrata odprla tudi Mavrična dežela, ki bo skozi celoten festival ponujala pestro paleto različnih dogodkov in aktivnosti za male in velike otroke.

oder-maltKot običajno se na uvodni dan festivala, nekaj razlogov gre iskati tudi v malenkost slabšem vremenu, še ni trlo obiskovalcev.

A to je že običaj vsakega leta, ko se po uvodnem četrtku v preostalih dneh festivala v Laško zgrinjajo množice zabave željnih obiskovalcev.

Tako bo zagotovo tudi letos, ko bo dogajanje na festivalu Pivo in cvetje redno obiskovala tudi ekipa Celje.info.

Kaj nas čaka preostale dni festivala

Že prvi dan festivala je ponudil veliko odličnega dogajanja, nič drugače pa ne bo niti preostale dni.

Petek, 13. 7. – Danes se tako na odru Zlatorog obeta še en vrhunski rokerski večer s skupinami Mrfy, King Foo, Phil Campbell And The Bastard Sons ter udaren vrhunec petkovega večera na odru Zlatorog z rokerji iz Rogatca skupino Mi2. Za tiste, ki prisegajo na malo milejše ritme bodo na odru Jubilejnik danes nastopali Ina Shai, Isaac Palma, Petar Grašo in Balkan Boys. Na odru Laščan bo danes nastopil Kvintet Dori, za elektronske ritme pa bodo na odru Malt skbeli DJ JaxxSonn, DJ Alex Ranerro in popularni DJ Mike Vale.

Sobota, 14. 7. – Tudi jutrišnja sobota bo ponudila veliko. Na odru Zlatorog se bodo zvrstili koncerti Stay train, The Dead Daisies, Hamo & Tribute, Pankrti ter posebnost letošnjega festivala skupina Sokoli, ki bo skupaj zaigrala prvič po 25 letih, kar nedvomno ne gre zamuditi. Na odru Jubilejnik bodo nastopili Klara Jazbec, Victory in Marko Vozelj. Oder Laščan se bo vrtel v ritmih Ansambla Mira Klinca. Elektronske ritme festivala pa bodo na odru Malt pričarali DJ Dennis N’bakhaa, DJ Ticko, DJ Adoo in DJ Tomy DeClerque.

Nedelja 15. 7. – Sklepno dejanje letošnjega festivala Pivo in cvetje pa bo nedeljski Mednarodni festival plehmuzik in zaključna parada po ulicah Laškega.

vir fotografij: Pivo in cvetje 2018

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
256 queries in 2,563 seconds.