Otvoritev Pravljične dežele 2013 (foto)


V petek je v centru Celja potekalo uradno odprtje božično-novoletnega sejma in vrat Pravljične dežele. Tokrat so otroci zaplesali z vilami in škrati, obiskal pa jih je tudi Božiček.

Celjsko staro jedro je zaživelo v božičnem duhu. Ulice, polne stojnic, ponujajo kuhana vina, dobrote, topla oblačila, knjige in še in še. Kdor pravi, da staro mesto jedro umira, se še kako moti, saj Celje preplavljajo množice ljudi. Veselje je moč opaziti pri vseh mimoidočih. Tu in tam se zasliši tudi glasno prepevanje ob kozarčku “kuhančka” ali čaja. Ljudje pa se ne ustavljajo samo ob stojnicah, ampak se lahko odločijo tudi za nočna nakupovanja, saj so izjemoma odprte tudi mestne trgovine.

Pravljična dežela 2013
Pravljična dežela 2013

Osrednji dogodek preteklega petka je bilo slavnostjo odprtje Božično-novoletnega sejma in odprtje vrat Pravljične dežele. S tem so se pričeli Dnevi Umetniške Četrti ter brezplačni koncerti na prostem. Projekt se bo zaključil 31.12. 2013silvestrovanjem za otroke v Pravljični deželi in silvestrovanjem za odrasle na Krekovem trgu, kjer se bodo lahko obiskovalci zabavali s skupaj s skupino Rok’n’band ter uživali v odlični gostinski ponudbi.  Ob tem dodajamo, da bo tudi letos v Celje vozilo 18 Pravljičnih vlakov. Kakor je bilo v navadi v preteklih letih, bodo tudi letos vlaki vozili iz smeri Velenja in nazaj, novost pa so posebni vlaki, ki bodo letos prvič vozili iz smeri Podčetrtka. Vozne rede bomo objavili naknadno, pravočasno.

Pred Celjskim domom se je tako ob 17:00 pričela otvoritev Pravljične dežele. Množica otrok in njihovih staršev se je poveselila s škrati, vilami in drugimi prazničnimi bitji. Skupaj so zaplesali in prepevali božične pesmi, med tem ko so čakali na prihod Božička. Kdor je želel, se je lahko priključil povezovalki na odru in tudi sam zapel kakšno pesem. Obiskovalci so si lahko privoščili tudi turo po starem mestnem jedru v eni izmed dveh kočij, ki sta se vozili mimo.

otroci so zaplesali z vilami
otroci so zaplesali z vilami

Končno se je pred nami v kočiji pripeljal tudi Božiček. Zbrane je nagovoril, skupaj z otroki zapel par pesmic in se jim kasneje za nekaj minut tudi pridružil pod odrom.

Kasnejše druženje se je nadaljevalo ob stojnicah, vse do prihoda prvih letošnjih gostov, celjske skupine Oktet 9. Slednji so družbo zabavali ob zvokih a cappelle in tako kljub hladnemu večeru zagreli marsikaterega poslušalca.

Kakor je že tradicija, se bo tudi to leto v Celju zvrstilo vrsto odličnih brezplačnih koncertov na prostem. Pretekli petek so tako prisotne zabavali člani skupine Oktet 9, sledili pa jim bodo Mali pihalni orkester Glasbene šole Celje 24. 12. ob 17h, Celjski dixieland prav tako 24. 12. ob 22h, Kvartet Akord s Sandro Feketija pa 25. 12. ob 20h), seveda pa bodo nastopili tudi drugi glasbeni gostje: Čudežna polja 18. 12. ob 20h, Crvena jabuka 27. 12. ob 20h, Manouche 29. 12. ob 20h in skupina Jinx 30. 12. ob 20h.

Vabljeni k ogledu spodnje galerije fotografij.

[simpleviewer width=100% height=700 id=477]

K. S.

fitness_pol_ceneje