Otvoritev razstave: Čebelice s smehom in dobro voljo, prepletamo niti in ustvarjamo prečudovite stvari za vaše oči (foto)


Otvoritev razstave s kulturnim programom

V ponedeljek, 16. maja 2011, je v avli Osrednje knjižnice Celje potekala otvoritev razstave krožka ročnih del Univerze za III. življenjsko obdobje. Odprtje razstave je spremljal kratek kulturni program, in sicer glasbena točka ter recitiranje avtorskih pesmi ene od članic.

Krožek ročnih del, v katerem je trenutno vpisanih kar 32 članov, je aktiven vse od leta 2001. Do sedaj so imeli že 7 razstav, in sicer 5 večjih in 2 manjši, na katerih razstavljajo kvačkanje, vezenje, pletenje.

Aktualno razstavo v Osrednji knjižnici Celje tako sestavljajo umetnine, ki so izpod spretnih rok članic nastajale kar 4 leta, in sicer od 2007, ko je bila tudi njihova zadnja večja razstava.

Mentorica krožka ročna dela

Univerza za III. življenjsko obdobje v Osrednji knjižnici Celje uspešno deluje že od leta 1994. Vključeni so v Slovensko univerzo za III. življenjsko obdobje.

V izobraževalnih programih – študijskih krožkih, predavanjih, ekskurzijah, ogledih razstav, obiskih kulturnih prireditev – v Osrednji knjižnici Celje je danes vpisanih preko 550 aktivnih članov.

Študijske skupine svojo dejavnost in nastale rezultate dela občasno predstavijo javnosti. Eden izmed takšnih predstavitev pa je tudi razstava krožka ročnih del, ki bo na ogled v avli knjižnice vse  do sobote, 21. maja 2011.

[simpleviewer width=100% height=700 id=34]t/f: Špela Ožir