Parkiranje v Celju že julija nekoliko spremenjeno, stanovalci mestnega jedra po novem do dveh dovolilnic

01. 07. 2016 10:38

parkirisca celjeŽe od sredine julija lahko v Celju pričakujete nekatere spremembe na področju parkiranja in dovolilnic. Poklicali smo ZPO Celje d.o.o., kjer so nam pojasnili spremembe, ki bi lahko v veljavo stopile okoli 10. julija. Po besedah Roberta Hostnika, ZPO d.o.o., OE parkirišča, bodo spremembe doletele dve slabše zasedeni parkirišči, parkirišče ob Zdravstvenem domu, po novem bodo lahko prebivalci starega mestnega jedra kupili dve dovolilnici.

Sprememba cene za parkirišči Razlagova ulica in Savinjsko nabrežje
Po besedah Hostnika sta parkirišči na Razlagovi ulici in Savinjskem nabrežju zaradi oddaljenosti od centra slabše zasedeni, zato bodo parkirišči iz modre cone umestili med parkirišča II. cone, kar bo pomenilo, da se bo znižala cena. S tem bodo po besedah Hostnika dosegli boljšo zasedenost parkirišč.

Dodajanje novega parkirišča Zdravstveni dom
Obstoječe parkirišče ob Zdravstvenem domu pa bodo po novem umestili v modro cono, kar med drugim pomeni tudi spremembo cene parkiranja, obiskovalci bodo za uro parkiranja plačali 0,9 €, za 2 uri 1,8 €. Zaradi zagotavljanja prostih parkirnih mest se parkiranje daljše od dveh ur ne bo dovolilo.

Za daljša opravke so na voljo ostala parkirišča v okolici, kjer se dovoljuje celodnevno parkiranje. “S spremembami hočemo doseči več reda pri zdravstvenem domu, da bi tam parkirali tisti, ki koristijo zdravstvene usluge oz. obiskovalcem in ne npr. zaposlenim,” je ob tem dodal Hostnik.

Stanovalci starega mestnega jedra bodo po novem lahko kupili dve dovolilnici, a druga bo polovico dražja od prve
Stanovalci starega mestnega jedra so do sedaj lahko kupili le eno parkirno dovolilnico na stanovanjsko enoto. Zaradi povpraševanja dodajajo možnost nakupa dveh parkirnih dovolilnic. Cena druge dovolilnice bo za polovico višja (50%) od prve. S tem bomo stanovalcem Starega mestnega jedra, ki imajo dve vozili, omogočili parkiranje obeh vozil znotraj območja starega mestnega jedra.

Novosti na področju parkiranja v Celju bi lahko po besedah Hostnika stopile v veljavo že okoli 11. julija oz. dan po objavi v Uradnem listu. Ob tem je še povedal, da bo potrebno novitete ustrezno označiti s prometno signalizacijo, parkomati in črtami.

Oznake: , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
179 queries in 0,943 seconds.