PD Celje – Matica se je odločilo za postavitev novega Kocbekovega doma na Korošici

25. 10. 2017 08:58

Upravni odbor Planinskega društva Celje – Matica se je odločil, da po uničujočem požaru, ki je pred dnevi uničil Kocbekov dom na Korošici, postavijo novo visokogorsko postojanko, pomembne tudi zaradi križišča poti s Koroške, Štajerske in Kranjske.

Določen je bil gradbeni odbor, ki bo pripravil smernice za nadaljnje delo. Vse akcije, ki se bodo odvijale na pogorišču, bodo vodene s strani društva in opravljane s pomočjo planincev in drugih ljubiteljev gorske narave. V teku je prva akcija čiščenja pogorišča, saj ga ne morejo zaščititi pred radovedneži in skritimi pastmi novozapadlega snega, kar je lahko smrtno nevarno.

kocbekov_dom_korosica_pred_pozarom_2017Po objavi o požaru v Kocbekovem domu v medijih, so doživeli zelo širok odziv ljudi, društev in civilnih združenj, ki želijo pomagati. Zato so pri Abanki Celje odprli račun 051 0080 1595 8723, sklic 00 005 »prispevek za izgradnjo novega doma na Korošici«.

Dodajmo, da je izguba za društvo še toliko bolj boleča saj so nedolgo tega zaključili 12-letno obdobje sanacije Kocbekovega doma. Izvedena je bila namreč statična sanacija kamnitih sten, sanacija vodotesnosti fasadnih sten z obitjem doma s pločevino, zamenjava notranje opreme, preplesk celotnega doma. Pred dobrim tednom dni so zaključili z montažo novih stranišč in fotovoltaike. V tem obdobju je bilo vloženih nad 200.000 evrov in seveda številne prostovoljne ure njihovih članov.

*foto: PDCM

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
146 queries in 1,050 seconds.