Pelikanova pot na Stari grad Celje je odprta

22. 12. 2017 11:41

Obnovljena Pelikanova pot na Stari grad Celje je ponovno odprta.

Sanacijo in ureditev Pelikanove poti ter dela na spodnjem makadamskem parkirišču je izvajalec del podjetje Nizke gradnje Kladnik začel v prvem tednu novembra. Pelikanova pot je od vznožja do vrha dolga približno 720 metrov. V sklopu obnove se je pristopilo k ureditvi spodnjega parkirišča, kjer se je uredila pohodna površina ob samem parkirišču in namestila ograja med parkiriščem in železniško progo. Ob ureditvi poti se je veliko pozornosti namenilo odvodnavanju.

Izvajalec je uredil brežine, odvode za meteorno vodo, namestil robnike za zaustavitev materiala in izvedel nasutje poti. Na celotni trasi bodo nameščene nove klopi, koši za smeti ter zasajene nove grmovnice in drevesa. Vrednost investicije znaša okoli 45.000 EUR.

Pelikanova pot je samo ena od sprehajalnih poti na širšem območju Starega gradu Celje. V septembru letos smo se prijavili na evropski razpis Interreg Slovenija/Hrvaška, pri katerem računamo na nepovratna evropska sredstva s pomočjo katerih bomo lahko nadalje urediti tudi ostale pešpoti v tem območju. V prihodnosti bomo postavili še kažipote in ob sami poti tudi informacijske table.

velenje-polsi-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 1,491 seconds.