Pevke Dekliškega pevskega zbora GCC na mednarodnem tekmovanju v Budimpešti dosegle zlato in srebrno priznanje

27. 03. 2013 13:14

Pevke Dekliškega pevskega zbora Gimnazije Celje – Center so pod vodstvom dirigenta Davida Preložnika na mednarodnem zborovskem tekmovanju v Budimpešti, ki je potekalo med 25. in 27. 3., dosegle odličen rezultat – zlato priznanje v kategoriji enakoglasne mladinske zasedbe in srebrno priznanje v kategoriji pop.

V različnih kategorijah se je sicer pomerilo 27 zborov iz Evrope, Indonezije in Izraela. Budimpeštanski in svetovni javnosti so pevke predstavile tudi bogato slovensko zakladnico vokalne glasbe, in sicer na posebnem koncertu v okviru festivala. Izvrsten dosežek je še ena potrditev, da zbor sodi med najboljše tovrstne sestave v Sloveniji in Evropi, saj se lahko dekleta v preteklih štirih desetletjih pohvalijo z odličnimi rezultati na tekmovanjih doma in v tujini.

V zboru letošnje leto prepeva več kot 50 dijakinj od 1. do 4. letnika, vodi pa jih prof. David Preložnik. V tem šolskem letu so pripravile dva samostojna koncerta in sodelovale na številnih prireditvah v Celju in regiji. Drugi vikend v aprilu jih čaka še tekmovalni nastop Mednarodnem mladinskem pevskem festivalu v Celju. Pevke bodo sezono tradicionalno sklenile s Pomladnim koncertom, ki bo letošnje leto 9. maja v Narodnem domu Celje.

Vir: Gregor Deleja, prof., odnosi z javnostmi

Foto: Katarina Tadina

Oznake: , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
179 queries in 3,732 seconds.