Po štajerski avtocesti prevažal prikolico z uničeno pnevmatiko


Včeraj je voznik po štajerski avtocesti dlje časa prevažal prikolico, ki je imela uničeno pnevmatiko. Policisti so ga izsledili ter ustavili na izvozu Dramlje.

Včeraj je par voznikov obvestilo policiste Postaje prometne policije Celje, da so na avtocesti opazili voznika tovornega vozila s priklopnikom, ki je vozil brez ene pnevmatike. Policisti so omenjenega voznika, sicer državljana Romunije, ustavili na izvozu iz avtoceste v Dramljah.

Na kraju so ugotovili, da je zaradi neustreznih pnevmatik na drugi osi priklopnega vozila razneslo desno pnevmatiko, ki se je popolnoma razletela. Voznik napake na vozilu ni opazil in je brez pnevmatike vozil dlje časa, tako, da se je platišče popolnoma deformiralo. Zaradi dolgotrajne vožnje brez pnevmatike je bila tudi druga pnevmatika na desni strani preobremenjena in je obstajala velika verjetnost, da jo raznese.

Voznik je sicer na priklopnem vozilu prevažal gradbene pripomočke in opažne plošče, to pa je bilo izključeno iz prometa. Prav tako je bila vozniku izrečena globa, ki jo je poravnal na kraju. Policisti še dodajajo, da je vožnja s takšnim, tehnično neurejenim vozilom, predstavlja veliko nevarnost za udeležence v cestnem prometu in tudi za samega voznika saj je stabilnost vozila vprašljiva.

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje.

Foto: Policijska uprava Celje