Po Celju se bodo kmalu vozili novi avtobusi

27. 02. 2018 13:09

Po mestu Celje se bodo kmalu vozili novi srednje veliki avtobusi, katere bo poganjal zemeljski plin.

Občina bo v kratkem objavila tudi razpis za koncesionarja, ki bo s temi avtobusi opravljal mestne prevoze.

Mestna občina Celje je izbrala dobavitelja novih avtobusov, ki bodo opravljali linijske javne prevoze v Celju. Kot poroča Novi tednik je bil za dobavitelja izbran mariborski Dualis.

Občina je že lani novembra objavila razpis za nakup desetih srednje velikih avtobusov, na katerega pa se je naposled prijavilo zgolj podjetje Dualis. To bo sedaj za 1,2 milijona evrov dobavilo deset avtobusov, ki bodo primerni za prevoz skupno 42 potnikov (20 sedišč in 22 stojišč). Gre za avtobuse Iveco katerih karoserijo izdeluje podjetje Feniksbus iz Novega Sada.

Avtobuse bo poganjal zemeljski plin, kar pomeni, da bodo mestu prijaznejša tako z ekološkega, kot tudi ekonomskega vidika. Obenem pa tovrstni avtobusi povzročajo tudi manj hrupa.

Takšni avtobusi vozijo že po večih slovenskih mestih, med drugim v Ljubljani, Mariboru in Ptuju.

Izbira sicer še ni pravnomočna, saj lahko pride še do zahteve po reviziji postopka, vendar je to, glede na to, da gre zgolj za enega ponudnika, malo verjetno.

Celjska občina upa, da bo dve tretjini sredstev (800 tisoč evrov) za nakup avtobusov pridobila iz Eko sklada. V nasprotnem primeru si je občina v razpisu pridržala pravico, da naroči manj avtobusov.

Občina naj bi kmalu objavila tudi razpis za koncesionarja, ki bo s temi avtobusi opravljal mestni potniški promet.

foto: Dualis

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
171 queries in 1,186 seconds.