Po odpovedi zdravnikov vojska v Celju že postavlja mobilno vojaško bolnišnico (prvoaprilska)

01. 04. 2019 13:04

Zaradi kolektivne odpovedi celjskih zdravnikov družinske medicine z aprilom je na pomoč priskočila Slovenska vojska. V Celju že postavljajo svojo mobilno vojaško bolnišnico ROLE 2, s čimer bodo preprečili razpad primarnega sistema javnega zdravstva v Celju.

Kot smo na Celje.info že poročali, so zdravniki specialisti družinske medicine, pediatrije in šolske medicine Zdravstvenega doma Celje v javnem pismu opozorili na nevzdržne razmere v primarnem zdravstvu, zaradi katerih so napovedali kolektivno odpoved, če se situacija ne uredi.

Področje je zaradi menjave ministra za zdravje povsem zastalo in danes ob krajnskih v službo niso prišli tudi celjski družinski zdravniki. Da bi rešila urgentno situacijo, se je Mestna občina Celje obrnila na Slovensko vojsko. V Celje so tako že pripeljali mobilno vojaško mobilno bolnišnico ROLE 2 in jo postavljajo na območju pogorelega Rakuševega mlina.

Vojska bo tako za preglede na primarni ravni zagotovila svoje medicinsko osebje. Vse preglede pri zdravniku, ki so do sedaj potekali v ZD Celje, bodo tako po od petka naprej prevzeli vojaški zdravniki v mobilni bolnišnici pri Rakuševem mlinu. Naročanje k zdravniku pa bo prevzela kar Celjska vojašnica v svojem telefonskem centru.

P. A.

ANKETA: podpirate celjske zdravnike družinske medicine?

Ker nas o zahtevah celjskih zdravnikov in situaciji v javnem zdravstvu na splošno zanima tudi vaše mnenje, smo pripravili spodnjo anonimno anketo in vas vabimo k sodelovanju.

 

Create your own user feedback survey

Rezultati ankete bodo na Celje.info objavljeni predvidoma v prvem delu aprila

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
170 queries in 0,772 seconds.