Po preplahu celjska tržnica normalno obratuje


Današnje jutranje dogajanje je zaznamovala omejitev gibanja na območju celjske mestne tržnice, kjer pa je bilo ugotovljeno, da pri sumljivem predmetu ni šlo za eksplozivno telo.

Takole so o vsem skupaj poročali s Policijske uprave Celje:

Danes zjutraj ob 5.30 uri smo bili obveščeni o nastavitvi sumljivega predmeta na Linhartovi ulici v Celju. Zaradi sumljivega predmeta so policisti zavarovali območje okoli celjske tržnice in Zaporov Celje.

Policisti so kraj zavarovali z zaščitim trakom Policije in ljudi opozarjali, naj se na območju ne gibljejo. Na kraju so pri zavarovanju območja sodelovali gasilci iz PGE Celje. Na kraj so prišli bombni tehniki specialne enote policije (GPU UPS SE), ki so sumljivi predmet pregledali in ugotovili, da ni nevaren za življenje in telo in da ne gre za eksplozivno sredstvo.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje so opravili ogled kraja in v sodelovanju s policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin o sumu storitve kaznivega dejanja Zloraba znamenj za pomoč in nevarnost po 309. členu KZ. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje

B.R., foto: Mestna tržnica Celje