Po vladnem obisku savinjske regije: potenciali regije turizem, kultura in šport

10. 05. 2017 19:48

Obisk savinjske statistične regije je vladna ekipa danes pričela z jutranjim delovnim posvetom v Rogaški Slatini. Po posvetu so premier Miro Cerar in njegovi ministri nadaljevali z obiski lokalnih in regijskih ustanov, kjer so s predstavniki regije govorili o razvoju gospodarstva in infrastrukture ter številnih drugih razvojnih projektih.

Premier Miro Cerar: regija je zelo turistično razvita

Po vladnem posvetu je pred kamere stopil premier Miro Cerar in med drugim povedal, da je pomembno, da se bo Vlada trudila prisluhniti lokalnim deležnikom, predvsem kar se tiče odprave administrativnih ovir. Poleg gospodarske in kulturne razvitosti regije z veseljem ugotavlja, da je tudi turistično zelo razvita.Ob tem je še povedal, da je bila februarja zaposlenost 11,2 odstotka višja glede na enako obdobje lani, kazalniki zaposlenosti pa se v zadnjih mesecih še izboljšujejo.

vlada_savinjska_drugi_dan_1

Posebno pozornost pa so na posvetu namenili okoljski problematiki, ki je pereče posebej v okolici Celja. Govorili so tudi o protipoplavnih ukrepih, posebej na porečju Savinje, o infrastrukturi in o gradnji tretje razvojne osi, ki se je le premaknila z mrtve točke. Že letos bodo začeli s prvimi pripravljalnimi deli na območju med avtocesto in Velenjem, prihodnje leto načrtujejo začetek gradnje prvih odsekov:

 

Cerar je nato obiskal še zreški Unior in učni izdelovalni laboratorij Šolskega centra Slovenske Konjice, kjer je kosil ob pogovoru z mladimi. Obiskal je še žalski Tehnos in nazarsko podjetje BSH hišni aparati.

Milojka Kolar Celarc v Šentjurju in Celju

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc pa je po delovnem posvetu obiskala šentjurski zdravstveni dom, kjer je potekal tudi skupni sestanek z direktorji zdravstvenih domov regije, kasneje pa še celjsko bolnišnico.

V Rogaški Slatini je pred kamero predstavila e-konzultacijo:

 

Nadalje pa je Celarceva izpostavila pridobitve in posodobitve Bolnišnice Celje, ki naj bi jih realizirali v nadaljnjih štirih ali petih letih. O tem je na delovnem posvetu govoril premier in dodal, da država v prihodnjih letih načrtuje tudi razmeroma velik vložek v prenovo celjske bolnišnice.

 

Seveda pa je drugi dan obiska v Celju bil pester. Boris Koprivnikar se je v Celju sestal z župani in z načelniki upravnih enot, gospodarski minister Zdravko Počivalšek se je poleg obiska podjetij udeležil posveta z gospodarstveniki na celjski regionalni gospodarski zbornici, pravosodni minister Goran Klemenčič pa je med drugim obiskal celjsko sodišče, tožilstvo in zapor.

Minister za kulturo Anton Peršak se je v Celju srečal s sodobnimi likovnimi ustvarjalci, celotna vladna ekipa pa je obisk zaključila z regionalnim razvojnim dialogom za savinjsko regijo na Celjskem sejmu, kamor je povabila predstavnike gospodarskega, političnega in javnega življenja regije. Tam so govorili o razvoju gospodarstva in infrastrukture ter razvojnih projektih.

eH

ortenija-polsi-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 0,950 seconds.