Podelili priznanja ob dnevu Civilne zaščite


V petek, 5. marca je v Novi Cerkvi potekala regijska proslava ob dnevu Civilne zaščite, ki ga pripadniki sil za zaščito, reševanje in pomoč praznujejo vsakega prvega marca v letu. Organizatorja; celjska izpostava RS za zaščito in reševanje ter Občina Vojnik sta se izkazali s pestro in razgibano prireditvijo, primarno namenjeno podelitvi priznanj za delo zaslužnim pripadnikom enot in služb Civilne zaščite, gasilcev ter drugih organizacij sistema zaščite in reševanja.

V naslovnem govoru je prisotne pozdravil župan občine Vojnik Benedikt Podrgajs, ki je spregovoril o preteklih naravnih nesrečah, predvsem poplavah, ki so občino Vojnik prizadele večkrat. Sedaj so te naravne ujme obvarovani, saj so naredili nov protipoplavni sistem. Njegovo delo in  trud na področju preventivnega ukrepanja so opazili tudi pristojni na Upravi RS za zaščito in reševanje in na njihov predlog je župan Podrgajs prejel  zlati znak Civilne zaščite.

Prisotne je nagovoril tudi slavnostni govornik Branko Dervodel, namestnik direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje

Zlati znak Civilne zaščite sta prejela tudi poveljnik štaba CZ občine Slovenske Konjice Vladimir Fijavž in priznani zdravnik, delavec na področju prve pomoči v okviru Rdečega križa Ivan Bizjak, dr. med.

Ostale dobitnike priznanj si oglejte na Seznamu prejemnikov priznanj Civilne zaščite (klik), posebej pa velja še izpostaviti podelitev najvišjega priznanja – plakete Civilne zaščite, ki sta jo bo visokem jubileju – 130 in 140 letnici delovanja prejeli gasilski društvi PGD Vrhovo in PGD Rogatec.

Proslavo je popestril izbor slovenskih in tujih melodij v izvedbi moškega pevskega zbora Nova Cerkev, vokalne skupine In spiritu in Godbe na pihala Nova Cerkev.

t/f: R. Č.