Podeljena letošnja sejemska priznanja 53. MOS-a (foto)


Na 53. MOS-u so podeljena letošnja sejemska priznanja. Celjski sejem je podelil priznanja tistim, ki so s svojo dejavnostjo tako ali drugače, na lokalnem in nacionalnem nivoju, prispevali k slovenski gospodarski dejavnosti, ki je bila med epidemijo covida-19 še posebej okrnjena. Mestna občina Celje pa je tradicionalno podelila sejemska priznanja za kakovost, tržno zanimivost in izvirnost izdelkov ter posebno priznanje za razstavljene izdelke tradicionalne slovenske obrti.

Prejemniki letošnjih sejemskih priznanj so…

Sejemska priznanja je letos prejela pestra paleta različnih nagrajencev, ki so s svojo dejavnostjo tako ali drugače, na lokalnem in nacionalnem nivoju, prispevali k slovenski gospodarski dejavnosti, ki je bila med epidemijo covida-19 še posebej okrnjena. Na MOS-u so kot vsako leto doslej ta trud tudi prepoznali, in podelili priznanja številnim podjetjem, organizacijam in drugim institucijam, ki so se pokazale v svoji odličnosti. Prejemniki priznanj, ki jih je nagrajencem predal izvršni direktor sejma mag. Robert Otorepec, so:

  • Med prejemniki zlatega sejemskega priznanja so se tako letos znašli Magnus aircraft ZRT, Air-filter KFT, ECE d.o.o. in Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM.
  • Srebrno priznanje so prejeli Klima naprave Dolinar d.o.o., GEN-I  Sonce d.o.o. in Pošta Slovenije.
  • Bronasto priznanje so prejeli Woodstory, Solvelectric technologies LTD in Preciz d.o.o.

Posebna priznanja so letos šla v roke HSE Invest d.o.o., ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Stelkom d.o.o., Talum tovarna aluminija d.o.o. in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije.

Že tradicionalno priznanja na MOS-u podeljuje tudi Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije. Podelili so priznanja v dveh kategorijah:

  • Bronasti ceh – nagrajenci: Klima naprave Dolinar d.o.o, Kovinopasarstvo Rehar d.o.o., Lesna galanterija Gajšt Daniel s.p..
  • Posebna priznanja OZS – nagrajenci: Sekcija kovinarjev in Sekcija plastičarjev pri OZS, Odbor za znanost in tehnologijo pri OZS, Ulica obrti, Območna obrtno-podjetniška zbornica Ormož, Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško, Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenska Bistrica, Pro-bit programska oprema d.o.o..

Celjski sejem je v sodelovanju s portalom MojMojster.net podelil tudi priznanja za Naj izvajalce Slovenije. V kategoriji fasaderstvo/pleskarstvo je priznanje dobilo slikopleskarstvo Kalinero d.o.o., za kategorijo keramičarstvo je to v roke šlo Adaptnovi Simona Vogelnik s.p., v kategoriji gradbeništvo je priznanje prejelo Gradbeništvo EGZON d.o.o., v krovski kategoriji ALSTO d.o.o., najboljše mizarstvo pa je letos bilo Mizarske storitve Milan Avbelj s.p. Naziv Naj izvajalec Slovenije je prav tako šlo v roke Adaptnovi Simona Vogelnik s.p..

Prejemniki letošnjih sejemskih priznanj Mestne občine Celje so…

Tradicionalno je sejemska priznanja za kakovost, tržno zanimivost in izvirnost izdelkov ter posebno priznanje za razstavljene izdelke tradicionalne slovenske obrti podelila tudi Mestna občina Celje.

Komisija za podelitev sejemskih priznanj Mestnega sveta Mestne občine Celje je letošnje prejemnike priznanj izbrala med 21 razstavljavci, ki so oddali prijavo. Prejemnika sejemskega priznanja MOC sta podjetji MIK Celje in ECE, sejemsko priznanje za izdelek tradicionalne slovenske domače obrti pa je pripadlo podjetju Wood Story iz Ljubljane.

  • sejemsko priznanje za kakovost, tržno zanimivost in izvirnost razstavljenih izdelkov podjetju MIK Celje d. o. o. za prijavljen izdelek »SMART MIKrovent40«;
  • sejemsko priznanje za izdelek tradicionalne slovenske domače obrti podjetju WoodStory d. o. o. za prijavljen izdelek »ročno poglobljen servirni pladenj iz orehovega lesa«;
  • sejemsko priznanje za kakovost, tržno zanimivost in izvirnost podjetja iz Celja podjetju ECE d. o. o. za prijavljen »spletni portal Moj ECE«.

R. Č.