Podeželani iz Celjskega in okolice vzbudili nemalo zanimanja Celjanovpodezelje-v-mestu1
V soboto 18. oktobra je v Knežjem mestu natančneje na stičišču Stanetove in Prešernove ulice potekala prireditev Podeželje v mestu. Celjski publiki so se s svojimi izdelki in pridelki predstavili kmetovalci, ribogojci, lončarji, zeliščarji iz širše regije – s Kozjanskega, Laškega, Vojniškega in Frankolovšekga področja in iz Spodnje ter Zgornje Savinjske doline in tudi s Koroškega konca.

Obiskovalci so lahko poizkusili in kupili nemalo dobrot – od doma pridelane zelenjave in sadja, številnih zdravilnih in blažilnih čajev, kruha in pekovskih izdelkov iz krušne peči, dimljenih postrvi do številni številnih sokov. Poleg tega je so bili na ogled lončarski izdelki, predstavljeno je bilo izdelovanje pušeljcev iz krep papirja, ribanje zelja in še kaj.

Poseben pečat prireditvi so dale šolarke osnovne šole Lava s svojim plesnim vložkom, pevke ljudskih pesmi in napevov društva kmetic Meta in Celjska folklorna skupina. Zlasti folkloristi so vzbudili veliko zanimanja obiskovalcev in mimoidočih. S svojim odprtim pristopom so k plesu spodbubili kar nekaj pogumnih obiskovalcev in obiskovalk, ki so se zavrteli z ljudskimi plesalci, ob spremljavi godcev.

Dogajanje je povezoval znani Celjan Iztok Gartner, ki je povezoval dogodek na svojevrsten hudomušen način.

Ne le, da je dogodek Podeželje v mestu v dopoldnaskem času dodobra napolnim mesto oz. natančneje Prešernovo in Stanetovo ulico, mnogim obiskovalcem in mimoidečim je pričaral tudi nasmeh na njihove obraze njihove oči pa so sijale od zadovoljstva. Zatorej gre reči brez opotekanja, da je dogodek Podeželje v mestu 2014 uspel in da si zasluži visoko oceno.

Oglejte si FOTOGALERIJO in VIDEOPOSNETKE s prireditve:

[simpleviewer width=100% height=700 id=695]

Zapisal: J. Hrovat

polovicka_celje_klik