Okužba tudi v Domu sv. Jožef Celje. SB Celje ponovno postaja “covid” bolnišnica

15. 09. 2020 20:19

Epidemiološka slika v Sloveniji se slabša iz dneva v dan. Okužbe so se v drugem valu pojavljale predvsem pri mlajših, manj ranljivih starostnih skupinah, sedaj pa so se očitno ponovno prebile tudi v domove starejših, tudi na Celjskem. Danes namreč poročajo o številnih okužbah v Pegazovem domu Rogaška Slatina, okužba pri zaposlenem pa se je pojavila tudi v Domu sv. Jožef v Celju.

Iz Doma sv. Jožef Celje so namreč sporočili, da je bila pri enem izmed zaposlenih potrjena okužba z novim koronavirusom. Kot so zapisali je bil okuženi brez simptomov in je bil na testiranje pozvan s strani NIJZ, saj je ožji član njegove družine prav tako okužen in brez simptomov. “Tudi poziv na testiranje pri njem je prišel s strani NJIZ, ker je z vidnimi simptomi obolela njegova sodelavka. V verigi sta tako dva neobolela okužena,” so zapisali v domu.

Tvegane sodelavce so zato izločili iz delovnega procesa in bodo šli na testiranje. Stanovalce, ki so bili v stiku z okuženo osebo, pa so že testirali, a rezultati še niso znani. Za zdaj sicer pri nikomer ne zaznavajo kakršnih koli znakov bolezni. Stanovalci do preklica ostajajo v svojih sobah, kamor jim bodo prinašali tudi hrano. Zaposlene so razdelili v ločene ekipe, da čim bolj preprečijo morebitne prenose okužb. Jutri bodo dom tudi razkužili.

Splošna bolnišnica Celje kmalu spet covid bolnišnica

Ob naraščanju števila okuženih z novim koronavirusom, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje, se na ponovni sprejem bolnikov s covidom-19 pripravljajo v Splošni bolnišnici Celje. Predvidoma bodo lahko prve bolnike sprejeli v četrtek, vključevanje bolnišnice v obravnavo bolnikov s covidom-19 pa bo fazno, poroča portal MMC RTV Slo.

V prvi fazi bodo na oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja pripravili enoto s petimi navadnimi bolniškimi posteljami za obravnavo bolnikov s covidom-19 in 19 navadnimi bolniškimi posteljami v t. i. sivi coni, kjer bodo obravnavali bolnike, pri katerih obstaja sum na okužbo s covidom-19. Oddelek za intenzivno interno medicino pa bo za obravnavo bolnikov s covidom-19 organiziral enoto z dvema posteljama za intenzivno nego.

Nadaljnje faze vključevanja celjske bolnišnice v obravnavo bolnikov s covidom-19 bodo izvedene glede na razvoj epidemiološke situacije v regiji in državi, še pišejo na MMC RTV Slo.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
153 queries in 5,974 seconds.