Pojav okužbe z novim koronavirusom v SB Celje

05. 10. 2020 16:47

Splošna bolnišnica Celje je preko twitterja sporočila, da so na Oddelku za splošno in abdominalno kirurgijo potrdili okužbo pri zaposleni, zato bodo do preklica ukrepov na tem oddelku opravljali le nujne zadeve.

Zaradi pojava okužbe pri zaposleni na Oddelku za splošno in abdominalno kirurgijo v Splošni bolnišnici Celje ter posledičnih samoizolacij sodelavcev, ki so bili z njo v tesnem stiku, bodo do preklica teh ukrepov, na tem oddelku izvajali le nujne zdravstvene preglede in posege.

Kot so sporočili iz celjske bolnišnice so bili zaposleni, ki so bili v tesnem stiku z okuženo, napoteni na testiranje in v samoizolacijo. V samoizolaciji je 12 zaposlenih, vsi brisi pa so bili negativni.

V nedeljo je bilo sicer v Sloveniji opravljenih 1034 testiranj na covid-19 na podlagi katerih je bilo potrjenih 75 okužb z novim koronavirusom. Umrl je en covid bolnik, skupaj je umrlo že 156 oseb obolelih za covid-19. V Sloveniji je trenutno aktivno okužena že 2103 oseb. Po podatkih sledilnika covid-19 je bilo na Celjskem včeraj potrjenih “zgolj” 6 novih okužb, največ v Celju, kjer so potrdili tri okužbe. Po eno okužbo so potrdili še v občinah Rogaška Slatina, Vitanje in Slovenske Konjice. Po slovenskih bolnišnicah je skupaj hospitalizirana 107 oseba, 21 od teh je nastanjenih v intenzivni enoti, 10 oseb je priključenih na respirator. V SB Celje oskrbujejo sedem covid bolnikov, nihče od teh ni v intenzivni enoti. Včeraj so v celjski bolnišnici sprejeli dva nova covid bolnika, odpustili pa so jih pet.

V celotni Savinjski regiji je skupaj aktivno okuženih 281 oseb, v Sloveniji pa 2103 oseb. Največ jih je v občini Ljubljana s 363 aktivno okuženimi, Celje na četrtem mestu jih ima 55.

foto: G.K.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
178 queries in 1,359 seconds.