Poklicna gasilska enota Celje spet med daleč najbolje opremljenimi. Ima novo vozilo!

10. 08. 2016 16:38
Foto: PGE Celje
Foto: PGE Celje

Poklicna gasilska enota Celje je v teh dneh prevzela novo kombinirano vozilo Rosenbauer AT 3.

Novo gasilsko vozilo je stalo približno 500 tisoč evrov – del denarja je enota zagotovila s svojo tržno dejavnostjo (popravila, preverjanje gasilnih aparatov, ipd), del denarja pa sta primaknila Mestna občina Celje in Urad za zaščito in reševanje.

Gasilci se bodo lahko pripravili že med vožnjo

Avtomobil je nadgrajen s posebno podaljšano kabino, v kateri se lahko pelje 7 gasilcev. Štirje med njimi se lahko že med vožnjo na kraj nesreče varno opremijo z izolirnim dihalnim aparatom. Vozilo ima na zadnjem delu usmerjevalno tablo, na kateri je mogoče izbrati 5 napisov.

Z njim bodo gasilci posredovali na vseh vrstah intervencij – ima namreč vgrajeno črpalko, rezervoar z 2500 litri vode in 200 litri pene za gašenje požarov, dva hitra navijaka za gašenje, ročno orodje, termo kamero, lestev, reševalno žago, dimnikarsko orodje,…

Gasilsko vozilo PGE Celje
V vozilu tudi detektor za nevarne pline in bazen

Za posredovanje ob tehničnih intervencijah (prometne nesreče) je poleg vitla in dvižnega stebra za razsvetljevanje nameščeno tudi hidravlično reševalno orodje, pnevmatske dvižne blazine, oprema za stabilizacijo in pomembne naprave za oskrbo ponesrečencev:
avtomatski defibrilator, nahrbtnik s prvo pomočjo, nosila,…

V vozilu je tudi detektor za 6 različnih plinov, zaščitna oblačila, črpalka za pretakanje nevarnih snovi, samostoječi bazen ter sredstva za tesnjenje.
Novo pridobljeno vozilo bo v garaži zamenjalo 12 let staro vozilo.

Kombinirka1

Vodstvo celjskih gasilcev na čelu z direktorjem Jankom Požežnikom sicer svojih gasilcev ne prepušča nobenim naključjem.

Ves čas stremi k boljši opremljenosti in s tem tudi varnosti gasilcev na terenu, o čemer ste lahko ta mesec že brali na našem portalu (povezavi spodaj)

T: Š. Kumer, foto: PGE Celje

intrade-polsi-klik2

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
191 queries in 1,987 seconds.