Pokop pusta na Dobrni 2012 (foto)

22. 02. 2012 21:14

Pustno rajanje je za letos končano in nekdo mora plačati za vse neumnosti, ki so bile storjene. Na Dobrni vsako leto pripravijo tradicionalni pokop pusta. Letos je za “naše grehe” na pepelnično sredo odgovarjal pust, ki so ga poimenovali Mandatar. Za njim je žalovala vdova Urška.

Že 47. pokop pusta je pospremil sprevod pustnih šem. Bilo jih je približno 300. Običajno vse predstavljajo zrcalo dogajanju v občini in državi.

Znova so bili najštevilčnejši vozovi, ki so pripravili parodije na politično dogajanje v Sloveniji. Videli smo varnostno službo politikov, razglašene muzikante v parlamentu in oklepno vozilo Patria z Janezom Janšo na čelu.

Med aktualnimi temami se je znašel tudi družinski zakonik. Turistično društvo Paški Kozjak je predstavilo svojo Ginekološko kliniko za moške, ki je menda množično obiskana.

Kaj pa težave na Dobrni? Udeleženci so prepričani, da je v kraju premalo dobrih gostiln. Folklorna skupina pa je opozorila tudi na neprimerno urejenost prostorov, v katerih vadi – kot pravijo njeni člani, garderoba in kuhinja ne gresta skupaj, le njihove noše so odišavljene.

t&f: Špela Kumer

Oznake: , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
184 queries in 1,732 seconds.