Policija opozarja: smučajmo varno (10 FIS pravil vedenja na smučiščih)

05. 12. 2017 11:32

rp_smucanje_slovenija-300x205.jpgSmučarska sezona je tu. In, ker se v naslednjih mesecih pričakuje, da bodo smučišča polna smučarskih radosti željnih obiskovalcev, je seveda prioriteta vseh, da bi v tem obdobju poročali o čim manj nesrečah na smučiščih.

V izogib temu Policija na obiskovalce smučišč naslavlja naslednji apel:

Zima in prazniki so pred vrati in mnogi boste ta čas izkoristili za obisk smučišč. Poleg užitka prinaša smučanje tudi določeno tveganje. Velik porast števila obiskovalcev na smučiščih, novi načini in tehnike smučanja in drsenja na snegu, pa tudi novi pripomočki, dodatna oprema, slaba ozaveščenost, predrznost in neprevidnost številnih uporabnikov belih strmin so privedli do povečanja števila poškodb.

Zato policisti opozarjamo, da prilagodite hitrost in način smučanja svojem izkušnjam, telesni pripravljenosti, snežni podlagi, lastnostim in zasedenosti smučišča ter vremenskim razmeram. Neprilagojena hitrost je eden od najpogostejših vzrokov za nesreče. Posebej pozorni bodimo na otroke in smučarje ali deskarje novince, smučajmo pa le na označenih in urejenih smučarskih progah.

Zaščitna smučarska čelada je obvezna za otroke mlajše od 14 let, njena uporaba pa je priporočljiva tudi za odrasle. Smučanje pod vplivom alkohola ali mamil je skrajno neodgovorno in nevarno za lastno življenje in življenje drugih na smučišču. Pazimo na svojo smučarsko opremo oz. je ne odlagajmo tako, da bi ostala brez nadzora, ter na druge vredne predmete, ki jih imamo s sabo. Preden greste na smučišče, si fotografirajte opremo, zapišite na list znamko in model smuči ter vezi in tovarniške številke.

Tukaj pa si poglejte še 10 mednarodnih FIS vedenjskih pravil na smučiščih (PDF).

Želimo vam varno in prijetno smuko!

werner-ce-polsi-klik

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
144 queries in 1,536 seconds.