Policisti bodo ta konec tedna posebno pozornost namenjali psihofizičnemu stanju voznikov

09. 11. 2012 15:58

Ker smo pred Martinovim in se nezadržno približuje veseli december, policisti vsem voznikom sporočajo, da bodo do konca letošnjega leta, pravzaprav vse do konca prve polovice januarja naslednjega leta, posebno pozornost pri kontroli voznikov namenjali ravno psihofizičnemu stanju. Prav tako bodo pozorni na prekoračitve hitrosti.

Ne smemo pa pozabiti, da je tudi nepravilna uporaba mobilnih telefonov vse večja (ne zgolj telefoniranje, temveč tudi pisanje SMS sporočil med vožnjo). Tudi na to bodo policisti pozorni.

Letos je na celjskem in koroškem v prometnih nesrečah umrlo 20 ljudi, lani v enakem obdobju 13, v celem letu pa 17. Od 1. januarja letos do danes so policisti na celjskem obravnavali 3.080 prometnih nesreč, lani v enakem obdobju pa 2.782.  V lanskem letu je delež pijanih povzročiteljev znašal 8.8 %, letos 7.5%.

Kljub temu, da se je delež alkoholiziranih povzročiteljev zmanjšal, bodo policisti na celjskem in koroškem tudi v prihodnje, še posebej v naslednjih dneh in v veselem decembru, posebno pozornost namenjali preverjanju psihofizičnega nadzora udeležencev v cestnem prometu.

Ta konec tedna bodo poostreno nadzirali promet na celotnem območju Policijske uprave Celje, tudi na avtocesti. V zadnjih letih namreč policisti ugotavljajo, da po avtocesti vozi vedno več voznikov, ki so močno pod vplivom alkohola.

S tem opozorilom, predvsem pa z aktivnostmi, ki jih bodo policisti izvajali v prihodnjih dneh, želijo vsem udeležencem cestnega prometa posredovati jasno sporočilo, da alkohol ne sodi v cestni promet in  da bodo skušali policisti z doslednim preverjanjem psihofizičnega stanja voznikov tudi v bodoče zagotavljati varnost vseh udeležencev v cestnem prometu. Seveda pa lahko največ k varnosti na naših cestah doprinesejo vozniki sami. Z umirjenostjo, strpnostjo, uvidevnostjo in predvsem upoštevanjem cestno prometnih predpisov.

Obvestilo je pripravila PU Celje

* Fotografija je simbolična

Oznake: , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
176 queries in 0,754 seconds.