Polnočnica v stolni cerkvi sv. Danijela v Celju 2019 (foto, video)

25. 12. 2019 10:22

Tradicionalno polnočno mašo ob božiču smo na Celje.info, kot leta 2017, obiskali v cerkvi sv. Danijela v Celju. Vodil jo je upokojeni škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek.

Upokojeni celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek je 24. decembra ob polnoči vodil polnočnico v stolni cerkvi sv. Danijela v Celju. Dobršen del obiskovalcev ni našlo prostora na klopeh, saj ga je na njih zmanjkalo za vse.

polnocnica_sv_danijel_2019_00

Msgr. dr. Stanislav Lipovšek

Msgr. dr. Stanislav Lipovšek se je rodil 10. julija 1943 v Vojniku. Leta 1962 je vstopil v Bogoslovno semenišče v Ljubljani in začel s študijem teologije. Po mašniškem posvečenju 29. junija 1968 je odšel v mestno župnijo sv. Danijela v Celje, kjer je bil kaplan do leta 1972. Nato ga je podiplomski študij liturgike vodil v Rim. Večino časa je kasneje deloval v Mariboru, Papež Benedikt XVI. Pa ga je leta 2010 imenoval za celjskega škofa.

V škofa je bil v celjski stolni cerkvi sv. Danijela posvečen istega leta. Upokojil se je lansko leto.

Polnočnica v stolni cerkvi sv. Danijela v Celju

Pri polnočnici se je v cerkvi, v kateri je deloval kot škof, dotaknil Jezusovega življenja. Pozval je vse verne kristjane, da prenašajo evangelij na svoje otroke in krščence.

“Živimo v časih, ko se mračne sile širijo po svetu. Zato je potrebno širiti dobro vero in prenašati luč na naslednje rodove,” je povedal.

Celotno pridigo si poglejte v videu spodaj.

Pridiga ob polnočnici msgr. dr. Stanislava Lipovška:

Fotogalerija:

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
217 queries in 8,828 seconds.