Polzela: gradnja prizidka k vrtcu v polnem teku

30. 05. 2014 11:47

vrtec1Na Polzeli so začeli z gradnjo težko pričakovanega prizidka k obstoječemu vrtcu. V prizidku bodo 4 igralnice, večnamenski prostor in zbornica. Novi del vrtca bo predvidoma vseljiv do septembra.

Nekaj enot vrtca trenutno deluje v tamkajšnji osnovni šoli, kar pa ni trajna rešitev. Otrok je vedno več, zato se je že pred časom govorilo o gradnji novega, večjega, modernejšega vrtca. A načrti z iskanjem zasebnega investitorja so padli v vodo, zato je podjetje Remont na Polzeli zdaj začelo graditi prizidek.

 

Poleg novih oddelkov in nekaj dodatnih prostorov za delovanje vrtca bo na novo urejen tudi prehod čez cesto med šolo in vrtcem. Tam naj bi postavili semaforje, prehod osvetlili in dodali talne oznake.

vrtecOb vseh dobrih lastnostih, ki jih bo prinesel prizidek, sicer ne gre pozabiti, da ga bodo postavili na površini, ki je bila zdaj v celoti namenjena igri otrok na svežem zraku. A pristojni obljubljajo, da bodo zunanjo igro ob vrtcu uspešno nadomestili na šolskem igrišču.

Projekt je vreden dober milijon evrov, občina pa računa, da bo zanj uspela pridobiti tudi razpisu Regionalnega razvojnega programa, nam je pojasnil župan Jože Kužnik.

T&F: Š. Kumer

 

 

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
178 queries in 3,064 seconds.