Pomladno kolesarjenje med Celjem in Laškim, kljub slabemu vremenu izvedeno, ne pa tudi odprto prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni (foto)


Minuli vikend bi se v Celju morala zgoditi dva vidnejša dogodka, in sicer 2. Pomladno kolesarjenje od Celja do Laškega, ter Odprto prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni. Zadovoljnejši so bili organizatorji kolesarjenja, ki so ga kljub kislemu vremenu izvedli, medtem ko so bili organizatorji prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni tega prisiljeni odpovedati.

2. Pomladno kolesarjenje kljub slabšemu vremenu

Mestna občina Celje in Občina Laško sta ob sodelovanju Zavoda Celeia Celje in Stika Laško ter drugih partnerjev projekta kljub slabšemu vremenu izvedli prireditev Pomladno kolesarjenje. Z udeležbo so prireditev na kolesarski povezavi D1 Celje-Laško zaznamovali predvsem trije kolesarski klubi iz obeh občin, Kolesarski klub knežjega mesta Celje, Kolesarski klub Laško in Kolesarsko društvo Lava Team iz Celja.

Zaradi slabše vremenske napovedi so se organizatorji odločili, da odpovejo samo spremljajoči dogodek, skupno kolesarjenje vodilnih predstavnikov občin, turističnih delavcev in gostov ter priložnostno srečanje na brvi čez Savinjo. Izvedba dogodka ob močnem dežju ali nalivu bi namreč povzročila nemalo organizacijskih in logističnih težav.

Vsi kolesarji, ki so v soboto prišli na prireditev in so se prijavili na stojnicah v Celju in Laškem, so prejeli spominsko darilce in bodo sodelovali v nagradnem žrebanju.

Naključje je hotelo, da je bilo hladno in oblačno vreme tudi leta 2019 na prvem Pomladnem kolesarjenju, ob uradnem odprtju odseka Tremerje-Rifengozd in brvi čez Savinjo, zato na občini razmišljajo, da bi dogodek prihodnje leto organizirali v drugi polovici aprila. Prireditev je sicer ob zgodnjem začetku pomladi namenjena tudi odprtju kolesarske sezone.

Namen letošnjega Pomladnega kolesarjenja ni bila le izvedba kolesarjenja na povezavi D1 Celje-Laško. Šlo je tudi za osvetlitev aktualnega stanja na kolesarki, ki še čaka na dograditev povezave od Rifengozda do Laškega, ter za spodbudo ljubiteljev kolesarjenja, da bi ta povezava bila čimprej dograjena. Več o tem smo pisali tukaj.

Odprto prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni v Celju preprečilo slabo vreme

Med 7. in 10. aprilom bi morali nebo nad Celjsko kotlino zavzeti toplozračni baloni. 16 njih, med katerimi je bilo tudi nekaj tujih, bi se moralo pomeriti na Slovenskem odprtem prvenstvu, a je moral organizator, Balon klub Bizon, zaradi zelo slabega vremena, ki ni omogočalo varne polete, tekmovanje odpovedati. So pa zato udeleženci tridnevno druženje zaključili s “suhim” treningom metanja markerjev.