Poplave na Celjskem 2015: zalivalo stanovanjske in poslovne objekte, težave povzročalo podrto drevo

16. 10. 2015 13:00

poplave1Minulo, večdnevno obilno deževje, je tudi na območju Celja in sosednjih občin povzročilo kar precej preglavic. Predvsem včeraj popoldne in zvečer so narasle vode zalivale stanovanjske in gospodarske objekte, nekatere ceste so bile poplavljene, težave pa je povzročalo tudi podrto drevo.

CELJE

Včeraj je ob 15:50 v Gajih, občina Celje, meteorna voda zalila prostore stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Trnovlje in vodo izčrpali.

Sinoči, ob 19:42, se je na Ljubljanski cesti v Celju vdrl pokrov kanalizacijskega jaška. Posredovali so gasilci PGE Celje in delavci VO-KA Celje, ki so območje zavarovali do sanacije.

LAŠKO

Včeraj, minuto pred poldnevom, je v Sevcah, občina Laško, meteorna voda ogrožala prostore trgovine. Posredovali so gasilci PGD Rimske Toplice, ki so preusmerili vodo in preprečili vdor vode v objekt.

Deset minut pred štirinajsto uro pa so gasilci PGD Sedraž na Belovem v občini Laško predrli zamašen kanal ter izčrpali meteorno vodo, katera se je stekala v gospodarsko poslopje. Slednjega so nato še očistili.

Ob 16:38 je na Zdraviliški cesti v Laškem prišlo do vdora vode v kletne prostore. Gasilci PGD Laško so na kraju prečrpali vodo iz kleti ter očistili prostore.

Ob 18:34 je v Velikem Širju, občina Laško, drevo padlo preko cestišča in telekomunikacijskih vodov. Posredovali so gasilci PGD Zidani Most, ki so drevo razžagali in odstranili ter skupaj z delavci Telekoma zasilno sanirali vod.

ŽALEC

Včeraj, ob 12:25, je v Zabukovici, občina Žalec, meteorna voda poplavila prostore trgovine. Posredovali so gasilci PGD Zabukovica, ki so izčrpali vodo iz prostorov prodajalne in s protipoplavnimi vrečami preprečili nadaljnje poplavljanje.

Minuto čez osemnajsto je v Grižah, občina Žalec, meteorna voda zalila prostore stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Griže in vodo izčrpali.

eH

abonma-zalec-polsi

Oznake: , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 1,300 seconds.