Najbolj priljubljene poročne lokacije v Celju in okolici


Poročni dan je nekaj posebnega za prav vsak par, saj si partnerja takrat za vedno izpovesta ljubezen in skleneta svoji srci. Ker je poroka nekaj posebnega za prav vsak par, je pomembno, da je ta dan prav zares pravljičen in nepozaben.

Vajino ljubezen lahko z zaobljubo in poroko potrdita na številnih čudovitih lokacijah v Celju in okolici, kjer se bogata kulturna dediščina prepleta s pravimi biseri narave. Za vas smo izbrali nekaj najbolj priljubljenih in najlepših lokacij za poroko v zavetju celjske kotline z okolico.

Na območju Upravne enote Celje so trije uradni prostori za sklenitev zakonske zveze, in sicer v Prothasijevem dvorcu, v vili Higiea na Dobrni in na Kompolah v župnijskem uradu. Na omenjenih lokacijah je bilo v lanskem letu sklenjenih največ zakonskih in partnerskih zvez.

Katere pa so sicer najbolj atraktivne lokacije za poroke na Celjskem?

Celjski grad vabi s šepetom večne ljubezni med Friderikom in Veroniko
Stari grad Celje
Stari grad Celje

Grajski zidovi Starega gradu Celje skrivajo dogodke preteklosti, sedanjosti in nudijo postanek vsem, ki hrepenijo po romantiki in večni pravljici. Zato ne preseneča, da gre za eno najbolj priljubljenih lokacij za poroko na Celjskem. Tam lahko obudite duh večne ljubezni med Veroniko in Friderikom. Grad v osrčju celjske kotline enostavno prepriča z romantičnim ambientom nepozabnim razgledom. Bi si lahko izbrali bolj idiličen kraj za potrditev ljubezni?

Grajska poroka v Dvorcu Novo Celje

Dvorec Novo Celje prepriča bodoče mladoporočence z baročnim ambientom iz 18. stoletja. Pohvali se lahko z nazivom “mali Schönbrunn” in je prava lokacija za vse, ki si želijo s poročnim dnevom potovati skozi čas. Idilična okolica s parkom in kipi prav tako nudi številne možnosti za prelepe poročne fotografije.

Grad Tabor Laško bo poskrbel za pravo poročno pravljico
Grad Tabor Laško
Grad Tabor Laško

Nad Laškim se z okolico spogleduje Grad Tabor Laško, ki vabi zaljubljene pare v svoje grajsko zavetje. Na notranjem grajskem dvorišču ali v poročni dvorani v okroglem stolpu lahko izvedete civilni poročni obred. V kolikor ga želite okronati še cerkveno, bodo vse vaše želje izpolnjene nedaleč stran v Cerkvi Sv. Martina v Laškem, prav tako pa lahko izberete romantično cerkvico v Marija Gradcu.

Grad Tabor Laško je za poroke še posebej priljubljen, saj so zelo prilagodljivi za želje bodočih mladoporočencev. Poročno slavje lahko poteka na prostem, ob čemer so pripravljeni tudi na deževne dni. Dodatno se lahko pohvalijo z dobro  kulinariko, prav tako pa vam bodo pomagali pri organizaciji poroke.

Jezerce pri Šmartnem za nepozabno doživetje v objemu narave

Jezerce pri Šmartnem je krasna lokacija za vse, ki si želijo poročni dan proslaviti v zavetju prelepe narave. V lanskem letu je bilo na tem mestu sklenjenih 12 zakonskih zvez, pospremila pa sta jih čudovit razgled in bogata lokalna ponudba.

Poroka v kulturno-zgodovinskem biseru Žička kartuzija

Blizu Slovenskih Konjic vas čaka posebno poročno doživetje v najstarejši kartuziji v Srednji Evropi. Žička kartuzija vabi z nepozabnim ambientom in zgodovinsko noto. V obzidju samostana potekajo cerkvene in civilne poroke, ki mladoporočence in svate prevzame s kartuzijansko arhitekturo. Ob vhodu pa stoji najstarejša gostilna na Slovenskem, ki obiskovalce razvaja tudi s srednjeveškimi kuharskimi recepti. Kartuzija je edinstven kulturno-zgodovinski spomenik, ki bo vsaki poroki navdihnil nekaj posebnega.

Žička kartuzija
Žička kartuzija