Posledice neurja v Novi Cerkvi (foto), vojniški zbirni center danes izredno odprt od 12. do 17. ure


V neurjih zadnjega tedna je bila Nova Cerkev pri Vojniku eno od območij, ki jo je najhuje skupilo.

Prekrivanje strehe v trgu Nova Cerkev; foto: PGDNC

Pri Prostovoljnem gasilskem društvu Nova Cerkev govorijo o največji katastrofi v zgodovini kraja. Poleg domačih gasilcev so krajanom na pomoč priskočili številni gasilci iz okolice, kakor tudi pripadniki Slovenske vojske in Civilne zaščite.

Predsednik Krajevne skupnosti in hkrati tudi Prostovoljnega gasilskega društva Nova Cerkev, Slavko Jezernik, nam je o aktualnem dogajanju povedal:

Ko se na streho podrejo drevesa; foto: PGDNC

“Tudi danes prioritetno prekrivamo strehe stanovanjskih hiš in sekundarno gospodarskih objektov. Prav tako je ogromno dela z vzpostavljanjem prevoznosti cest zaradi podrtih dreves, potrebno je navažati gramoz. Imamo veliko podporo vseh institucij na državni ravni. Prav tako so nam priskočili na pomoč gasilski kolegi iz okolice. Na razpolago imamo več avtolestev, kar je ključno za kakovostno izvedbo prekrivanja streh. Bojimo se napovedi novega neurja danes ponoči oz. jutri. Zahvaljujem se vsem za strpnost, vsi bodo prišli na vrsto.”

Najbolj zgovorne priče dogajanja pa so fotografije:

Izredno odprt Zbirni center Vojnik

Zaradi pomoči pri odstranjevanju posledic neurja bo podjetje Simbio danes izredno odprlo Zbirni center Vojnik, in sicer med 12. in 17. uro.

Krajani lahko tja pripeljejo kosovne odpadke, kakor tudi zeleni rez.