Potrjen sanacijski program Splošne bolnišnice Celje

07. 06. 2018 16:00

V Splošni bolnišnici Celje so prejeli sklep, s katerim je ministrica za zdravje v odhodu, Milojka Kolar Celarc, potrdila sanacijski program za zagotovitev poslovne in plačilne sposobnosti SBC.

Sanacijski program so v SBC pripravili na podlagi osnovnih izhodišč, ki jih je pripravil sanacijski odbor ter priporočil, ki so bila pripravljena za posamezno bolnišnico v sanaciji. Po obravnavi na svetu zavoda je šel sanacijski program v obravnavo sanacijskemu odboru. Ta je v določenih segmentih ugotovil pomanjkljivosti, ki so jih v bolnišnici odpravili. Tako dopolnjenega je odbor sprejel in ga posredoval ministrici za zdravje v potrditev.

Z izdanim sklepom je ministrica predlagani sanacijski program potrdila. S potrditvijo sanacijskega programa je tako izpolnjen pogoj za potrditev Finančnega načrta bolnišnice za leto 2018.

Izvajanje sanacijskega programa bo nadzoroval sanacijski odbor, ki bo Ministrstvo za zdravje obveščal o realizaciji ciljev iz sanacijskega programa. Prav tako bo te vsebine vsaj trimesečno obravnaval tudi svet zavoda bolnišnice.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 0,672 seconds.