Pravljična dežela 2012 v Celju: kakšna je ponudba na stojnicah? (foto)


Še vedno niste kupili vseh daril? Iščete kakšno izvirno malenkost, ki je ni mogoče najti v trgovinah? Sprehodite se po starem mestnem jedru v Celju, kjer v okviru Pravljične dežele poteka božično-novoletni sejem. Za vas smo preverili ponudbo stojnic, ponudnike pa smo vprašali tudi, koliko bodo na takšnem sejmu sploh zaslužili.

Izmed 30 prispelih prijav za sodelovanje na sejmu je Zavod Celeia Celje izbral 24 ponudnikov. Večina izmed njih se predstavlja predvsem z darilnim programom in tekstilom, cene pa se gibljejo od 1 do 15 evrov.

Kot je običajno za podobne sejme, lahko nakupite debele šale, kape in rokavice, pa tudi tople copate. Še več je stojnic, na katerih prodajalci ponujajo doma izdelan nakit iz fimo mase, lesenih perlic in še česa. Za “bogatejšo” ogrlico iz različnih materialov boste na sejmu odšteli do 15 evrov.

Prodajalci v Celju prodajo manj izdelkov kot v drugih mestih po Sloveniji

Opazili smo nekaj ponudnikov domačih mil, eteričnih olj, doma izdelanih sveč in voščilnic. Ponuja jih tudi prodajalka iz okolice Ljubljane. Za sejem v Celju se je odločila, ker za stojnico ni bilo treba plačati najemnine.

Kot je povedala za Celje.info, je prodaja v Celju nekoliko slabša kot v drugih mestih po državi, zato bi si težko privoščila, da bi ji pri tem pomagal še kakšen študent.

Tako bo skromen zaslužek ostal njej. Kakšen bo, je težko napovedati, upa pa, da bodo ljudje v teh prazničnih dneh bolj razpoloženi za nakupe.

Študenti zelo zadovoljni s plačilom na sejmu

Večina ponudnikov svoje izdelke res prodaja sama, smo pa med unikatnimi darili našli tudi študentko Tino. Za 4 evre na uro bo vse do konca leta prodajala piškote in različne čaje. Povedala nam je, da je takšna urna postavka zelo visoka za študentsko delo v Celju in da je zelo vesela, da je dobila delo, saj ga je iskala že od septembra.

Največ potencialnih kupcev po njenem prihaja dopoldne, ko na ulici ni gneče. Čeprav je popoldne v Pravljični deželi ogromno ljudi, pa se ti bolj osredotočijo na predstave in manj na nakupe, je povedala.

t&f: ŠK