Pravljična dežela v Celju zopet odprla svoja čarobna vrata (foto, video)


Pravljična dežela je sinoči na Glavnem trgu odprla svoja vrata in knežje mesto ovila s čarovnijo.

V Celje je peljalo 15 pravljičnih vlakov s pravljičnimi vilami, ki so se odpravile na celjske ulice. Med mimoidoče so ponesle čarobna pričakovanja in praznično vzdušje.

Pravljična dežela je zaživela ob vilinskem zboru in drugimi čarobnimi bitji.
Pravljična dežela je zaživela ob vilinskem zboru in drugimi čarobnimi bitji.

Za to je poskrbel tudi pevski zbor OŠ Lava, ki je med obiskovalci širil smeh. Kot prav posebna pravljična gostja pa je oder Glavnega trga zavzela Romana Krajnčan. Ob tej priložnosti so se tudi otroci razigrali in zaplesali s pravljičnimi vilami.

Pridne otroke je obiskal tudi sam Božiček in za piko na i poskrbel za pravljično doživetje. Žal je odprtje Pravljične dežele zaznamoval tudi dež, ki pa se je kasneje pretvoril v čarobne snežinke in pričakovanje prazničnih dni.

Pravljična dežela bo za obiskovalce starega mestnega jedra odprta od 15. do 31. decembra. Vsak dan bo v prazničnem duhu ponujala pravljičen kotiček, v katerem se za trenutek zdi, da se ustavi čas. Za obiskovalce bodo ustvarjale tudi pravljične vile in pravljični junaki – vsak dan od od 10. do 12. ure in od 17. do 19. ure.

Tudi sami se prepustite temu čarobnemu času in se odpravite v Pravljično deželo po posebna praznična doživetja. Vabimo pa vas tudi k ogledu foto in video utrinkov s včerajšnjega odprtja.

Oglejte si še fotogalerijo:

pralnica-celje-polsi-klik