Pravljično Celje 2018: program dogajanja (video)

28. 11. 2018 06:38

December že trka na vrata, s tem pa se tudi v knežje mesto vračajo čarobna doživetja. V soboto bo namreč s tradicionalnim prižigom lučk na Glavnem trgu svoja vrata vrata zopet odprlo Pravljično Celje. Pestro decembrsko dogajanje bo potekalo pod okriljem Mestne občine Celje, za program pa bo poskrbel Zavod Celeia Celje.

Pravljično Celje se bo začelo v soboto, 1. decembra, ko se bodo ob 17. uri zasvetile praznične luči. Dogajanje bo še dodatno popestrila glasbena gostja Helena Blagne. Tako bomo vstopili v pravljično dogajanje, ki bo na celjskih ulicah prevladovalo vse do konca leta. Program dogajanja se sicer drži ustaljenih smernic, vendar pa so organizatorji poskrbeli tudi za številne novosti.

Ustvarjalci Prazničnega Celja.
Ustvarjalci Pravljičnega Celja so na današnji tiskovni konferenci razkrili več o dogajanju.

Programsko dinamiko letošnjega sklopa prireditev Pravljično Celje bodo namreč nadgradili svetlobni  fotokotički na Glavnem trgu in prvič tudi na Knežjem dvorcu Celje. Na Trgu pred Mestnim kinom Metropol in v Gubčevi ulici bodo umeščeni fotopaneli, na Trgu Celjskih knezov pa element Poljubi me pod omelo.

Letošnje Pravljično Celje ponuja tudi kulinarična doživetja, ki jih pri Zavodu Celeia Celje navezujejo na krovno doživetje Pridi špilat grofe. Celjske ulice bodo tako zadišale z “grofovsko” noto, s katero so zasnovali tudi 4 adventna vodenja.

Velik poudarek je namenjen mehkim vsebinam, saj ustvarjalci programa prav v najmlajših obiskovalcih prepoznavajo pomembno jedro pravljičnega dogajanja. Mehke vsebine bodo skozi ves december potekale na Glavnem trgu, trgu pred Mestnim kinom Metropol in na dvorišču knežjega dvorca, ki letos predstavlja nov prostor za praznične dogodke. Najmlajši obiskovalci pa bodo 14. decembra še posebej uživali, saj bo ob 17. uri svoja vrata odprla Pravljična dežela, ki bo v Celju utripala v znamenju pestrega dogajanja vse do 31. decembra z opoldanskim otroškim silvestrovanjem. Otroci bodo tako lahko zagotovo našli kaj zase, ob tem pa bodo tudi imeli možnost uživali v pravljičnih doživetjih. Sporočilnost letošnje Pravljične dežele je Moč besed, sicer pa je vsako leto velik poudarek na tem, da se okoli Pravljičnega Celja ustvari avtohtona zgodba, v kateri se obiskovalci najdejo.

PROGRAM DOGAJANJA: številne novosti, za silvestrovanje tudi letos Rok’n’Band

Preostali del dogajanja je tudi letos razpršen po celotnem območju celjskega središča. Tudi letos bo obisk dogodkov za obiskovalce brezplačen, zagotovo pa jih bodo pritegnili številni koncerti. Glasbeni program si lahko glede na prizorišče ogledate spodaj:

KREKOV TRG

– 7. december ob 20.00: PSIHOMODO POP

– 14. december ob 20.00: VLADO KRESLIN IN MALI BOGOVI

– 21. december ob 20.00: PERO LOVŠIN IN ŠPANSKI BORCI

– 26. december ob 20.00: KINGSTON

– 28. december ob 20.00: VIGOR

– 29. december ob 20.00: CRVENA JABUKA

– 31. december od 22.00: SILVESTROVANJE  Z ROK’N’ BANDOM

GLAVNI TRG

– 8. december ob 10.30 MALI PIHALNI ORKESTER GŠ CELJE p. v. Dejana Podbregarja

– 8. december ob 20.00: FANTASYJEVO DECEMBROVANJE S KONCERTOM SKUPINE COVERLOVER

– 15. december od 10.00 do 12.00 KOLO SREČE RADIA CELJE & NOVEGA TEDNIKA: Domen Kumer, Anabel, Isaac Palma

– 15. december ob 20.00: MANCA ŠPIK

– 22 december ob 20.00: Help! A Beatles Tribute

– 24. december ob 22.00: CELJSKI DIXIELAND

– 25. december ob 20.00: CHRISTMAS SPECIAL – BOŠTJAN KOROŠEC  IN BK STUDIO BAND

– 27. december  ob 20.00: ROLLING TRAIN

Praznično dogajanje bodo stkali tudi številni spremljajoči dogodki. Podrobnejši program pa lahko spremljate v našem koledarčku dogodkov (klik!).

Več o samem dogajanju pa razkriva mag. Milena Čeko Pungartnik, direktorica Zavoda Celeia Celje.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 1,331 seconds.