Praznično Celje 2020 zažarelo v tisočerih lučkah (foto)

29. 11. 2020 09:02

Praznično Celje je včeraj v zelo intinmnem vzdušju, brez povabljenih občanov in spremljevalnega programa, zažarelo v praznični razsvetljavi.

Praznično Celje 2020 bo žarelo in nas navdajalo z optimizmom v pričakovanju boljših časov, do 6. januarja 2021.

Praznično Celje 2020 (foto: Tadej Strnad)

Pravljično Celje bo med letošnjimi božično-novoletnimi prazniki, zaradi velike zdravstvene krize, ki je zajela svet, potekalo v nekoliko mirnejšem vzdušju, brez tradicionalnega spremljevalnega programa in ponudbe. Kljub temu pa bo obiskovalcem vseeno ponujalo nekaj dogajanja.

Do konca decembra bodo tako na adventne nedelje, ob Miklavžu, Božiču in Silvestrovem predvajani različni videoposnetki. Tudi letos bodo obiskovalce razveseljevali foto kotički, Božičkov kotiček, lanterne, adventni venček in druge podrobnosti, za praznično vzdušje pa bodo poskrbele tudi ozvočene celjske ulice po katerih se bo razlegala ambientalna glasba in tudi nekatere že posnete vsebine. Zvoki bodo tako spremljali  sprehod mimo 55 živih smrek, ki so postavljene po cečljskih ulicah.

Na Stanetovi, v nekdanji Naši knjigi, je okrašena celotna stavba, v njej pa umeščen Božičkov kotiček, to je Božičkova dnevna soba z delavnico, ki je ena od letošnjih novosti. S pogledom skozi okno izložbe bodo predvsem otroci lahko videli, kako izgleda Božičkova dnevna soba in delavnica daril. Ob morebitni sprostitvi nekaterih ukrepov pa bodo otroci lahko v Božičkov kotiček tudi vstopili.

Letošnja novost sta tudi lanterni, okrašeni z nekaterimi celjskimi simboli, ki stojita pri lekarni na Stanetovi oziroma v stičišču Gubčeve in Prešernove ulice. Okrašen je tudi Glavni trg in Celjski dom, osem škratov pa bo obiskovalce pozdravljalo pri lanternah, Krekovem trgu pred Celjskim domom in pred Hohenwarterjevo hišo na Glavnem trgu.

foto: Tadej Strnad

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
152 queries in 0,996 seconds.