Praznik Mestne občine Celje bo tudi letos zaznamovan s številnimi dogodki in prireditvami

05. 04. 2012 13:19

April je za Mestno občino Celje in za Celjane poseben mesec, je mesec praznovanja in spomina na podelitev mestnih pravic. 11. dan tega meseca bo namreč potekala osrednja slovesnost, s katero bodo obeležili že 561 let, od kar ima Celje mestne pravice, ob tej priložnosti se bodo z najvišjimi priznanji zahvalili tistim, ki so življenju v knežjem mestu dali poseben pečat.

Na sredini novinarski konferenci so župan MOC Bojan Šrot, vodja Kabineta župana po pooblastilu mag. Barbara Bošnjak, višji svetovalec na Oddelku za družbene dejavnosti Željko Cigler, direktorica Zavoda Celeia Celje mag. Milena Čeko Pungartnik ter prim. asis. Jana Govc Eržen predstavili bogato in pestro dogajanje, ki bo zaznamovalo mesec praznovanja v Celju.

Uvodoma je župan MOC Bojan Šrot spregovoril o projektih, ki bodo predvidoma najbolj zaznamovali letošnje leto: “Leta 2012 sem zelo vesel, saj sta tik pred začetkom dva za Celje izjemno pomembna projekta. 16. aprila se bo na Krekovem trgu začela prenova dela starega mestnega jedra, predvidoma naslednji teden pa bo za projekt protipoplavne varnosti podpisana pogodba z izvajalcem, podjetjem Nivo, gradnje in ekologija.” Predvidoma junija se bosta zaključili obnova Knežjega dvorca ter izgradnja vrtca na Dolgem polju, omenil je tudi obnovo Mestnega parka. Šrot je izrazil navdušenje nad novim prejemnikom najvišjega priznanja MOC, ki bo na osrednji slovesnosti v Narodnem domu ( 11. aprila) prejel naziv “častni meščan Celja”, dr. Ivanom Stoparjem.

Na novinarski konferenci so predstavili bogat in pester program, ki bo spremljal praznovanje praznika MOC

Mag. Barbara Bošnjak, vodja Kabineta župana po pooblastilu, je predstavila prireditve, ki bodo v počastitev prazniku potekale vse do 22. aprila in so namenjene predvsem druženju in zabavi Celjanov. Željko Cigler, višji svetovalec na Oddelku za družbene dejavnosti, je govoril o poslikavah mladih ustvarjalcev, ki so jih zopet povabili k sodelovanju in bodo tako že 16. leto zapored ustvarili galerijo na prostem. Mag. Milena Čeko Pungartnik, direktorica Zavoda Celeia Celje, je predstavila Mestni časopis, ki je izšel v ponedeljek in so ga dobila vsa celjska gospodinjstva. Prim. asis. Jana Govc Eržen pa je predstavila aktivnosti ob Svetovnem dnevu zdravja, kar bodo obeležili s številnimi predavanji in dogodki, z osrednjo prireditvijo, ki bo v petek, 6. 4., ob 9h, v Narodnem domu ter z zaključkom, ki bo v soboto, 14. aprila, na Šmartinskem jezeru, kjer bo potekal že 4. humanitarni tek v boju proti debelosti.

Več kot dovolj razlogov, da se tudi vi, spoštovani obiskovalci našega spletnega portala, udeležite dogodkov in prireditev, ki spremljajo praznik MOC. Slednje si lahko ogledate v našem koledarju dogodkov v desnem stolpcu.

t/f: eH

Oznake: , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
183 queries in 1,886 seconds.