Praznik Mestne občine Celje bodo tudi letos spremljale številne prireditve

04. 04. 2013 19:49

Bliža se 11. april, praznik Mestne občine Celje, ki bo tudi letos prežet s številnimi vsebinami, ki so plod ustvarjalnosti in prizadevanja Celjank in Celjanov. Na sredini novinarski konferenci so župan MOC Bojan Šrot, vodja kabineta župana mag. Barbara Boąnjak, Željko Cigler (Oddelek za družbene dejavnosti), direktorica Zavoda Celeia Celje mag. Milena Čeko Pungartnik in prim. asist. Jana Govc Eržen predstavili dogodke, ki bodo spremljali praznik MOC.

Pozdrav in uvodna beseda na novinarski konferenci pripadla županu MOC Bojanu Šrotu, ki je podrobneje predstavil pomen praznika in dogodke, ki bodo po njegovih besedah najbolj zaznamovali letošnje leto, seveda pa se je osredotočil na letošnje občinske nagrajence: “Praznik Mestne občine Celje bo tudi letos pospremila cela vrsta prireditev, največja med temi je jubilejni 30. Mednarodni mladinski pevski festival. Na osrednji slovesnosti v četrtek, 11. aprila, pa bomo podelili celjske grbe letošnjim občinskim nagrajencem. To so izjemni ljudje, izjemne institucije in organizacije. To so ljudje, ki jih postavljamo ob bok vsem, ki praktično že 2000 let sooblikujejo zgodovino knežjega mesta.”

EuroBasket 2013 (v Celju od 4. do 9. septembra), prenova starega mestnega jedra in protipoplavni ukrepi so projekti, ki se bodo odvijali in v mestu in najbolj zaznamovali leto 2013. Priprave na vse omenjene dogodke so v polnem teku. Predvsem je Šrot izpostavil prihajajoče Evropsko prvenstvo v košarki, ko pričakujejo številne obiskovalce iz drugih držav ter potrebne prilagoditve v dvorani Zlatorog, za katere bodo namenili nekaj sto tisoč evrov.

Do konca junija naj bi bila dokončana dela v mestnem jedru, se pa intenzivno pripravljajo na naslednjo fazo prenove – dela na Glavnem trgu in preostalem delu Stanetove ulice – za katero je na voljo odobren evropski denar v višini 1,5 milijona evrov. Prav tako pa intenzivno potekajo dela za zagotovitev poplavne varnosti na porečju Savinje.

Župan MOC Bojan Šrot je seveda Celjanom ob prazniku MOC čestital: “Želim vam, da bi bili še naprej ponosni občani knežjega mesta in se zavedali, da ste ljudje tisti, ki dajete mestu vsebino. Vabim vas, da obiščete katero od prireditev ob občinskem prazniku ter da se tudi čez leto udeležite številnih kulturnih prireditev, ki jih mesto ponuja ter izkoristite možnosti za rekreacijo v Mestnem parku, Mestnem gozdu, na Celjski koči in Šmartinskem jezeru.”

Prireditve ob prazniku Mestne občine Celje je predstavila vodja kabineta župana mag. Barbara Bošnjak, o že 17. galeriji na prostem je govoril Željko Cigler (Oddelek za družbene dejavnosti), novo številko mestnega časopisa, ki ga bodo vsa celjska gospodinjstva prejela v petek, 5. aprila, je predstavila direktorica Zavoda Celeia Celje mag. Milena Čeko Pungartnik, številne aktivnosti ob svetovnem dnevu zdravja pa koordinatorica projekta prim. asist. Jana Govc Eržen.

Celje se ob 11. aprilu, prazniku Mestne občine Celje, tradicionalno spremeni v veliko urbano galerijo na prostem, je povedal Željko CiglerMesto bodo okrasile ulične poslikave otrok in mladih iz celjskih vrtcev, osnovni in srednjih šol ter obeh mladinskih centrov. Mladi se bodo letos s poslikavami predstavili na temo »EuroBasket 2013«. Vsako leto ta čas mesto oživi v mavričnih barvah. To  umetniško ustvarjanje, ki predstavi misli in občutke mladih generacij, je v sedemnajstih letih povezalo več kot 4.150 mladih ustvarjalcev, 640 mentorjev in množico slikarjev in kiparjev, ki  ustvarjajo v mestu ob Savinji.

Večina mentorjev, Mestna občina Celje ter podjetji Europlakat in Premena, ki zagotovita oglaševalni prostor na oglasnih panojih, v projektu sodelujejo že od vsega začetka. Mladim ustvarjalcem in njihovim mentorjem gre za vse narejeno izreči hvala, tudi za to, ker gostje, ki Celje obiščejo ob mestnem prazniku, vedno z zanimanjem sledijo  sporočilom poslikav. Letos jih bo razobešenih 29.

Direktorica Zavoda Celeia Celje mag. Milena Čeko Pungartnik je predstavila številne dogodke, ki bodo spremljali praznik MOC 2013, med drugim tudi izdajo 7. številke Mestnega časopisa, s katerim prebivalce Celja vabijo k obisku dogodkov, povezanih s praznikom Mestne občine Celje. Velik poudarek tokratne številke je namenjen jubilejnemu 30. Mednarodnemu mladinskemu pevskemu festivalu, ki se bov Celju  odvijal od 9. do 14. aprila 2013, in še vedno predstavlja edinstveno bienalno prireditev zborovskega petja ne samo v Sloveniji, ampak tudi v širšem evropskem prostoru.

V časopis so tokrat vpeli tudi letak, iz katerega je razviden program 30. Mednarodnega mladinskega pevskega festivala. Tudi v tokratno številko je vključen Koledar kulturnih prireditev MO Celje za mesec april.

Prim. asist. Jana Govc Eržen je predstavila Projekt Celje zdravo mesto in s tem povezane dogodke, ki se že odvijajo in se še bodo v naslednjih dneh. Ob tem je omenila skrb za krvni tlak in za zdravo življenje ter izpostavila, da na dejavnike tveganja lahko vplivamo sami. Program dogodkov, ki so jih pripravili ob  si lahko ogledate na tej povezavi (klik!), oziroma v našem koledarju dogodkov v desnem stolpcu.

Več kot dovolj razlogov, da se tudi vi, spoštovani obiskovalci našega spletnega portala, udeležite kakšnega od številnih dogodkov.

t/f: eH

Oznake: , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
183 queries in 1,735 seconds.