Predsednica državnega zbora pozirala pred Pelikanovim objektivom (foto)


Prejšnji teden se je na obisku v Celju mudila predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič. Med drugim je obiska Fotoatelje in galerijo Pelikan, kjer je za fotografijo v črno beli tehniki tudi pozirala v historičnem kostumu.

Poziranje predsednice državnega zbora je znova povzročilo nekaj razburjenja med njenimi političnimi nasprotniki, ki pa so očitno spregledali, da je bila posneta v celjski hiši, v kateri je od leta 1919, več kot šest desetletij ustvarjal znameniti fotograf Josip Pelikan. Tovrstno fotografiranje v Fotohiši Pelikan sicer ponujajo tudi ostalim obiskovalcem, ki se želijo preslikati v obdobje izpred več kot sto let.

“Med obiskom Celja si je predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič z zanimanjem ogledala tudi Fotoatelje in galerijo Pelikan ter nekaj časa namenila umetniškemu portretnemu fotografiranju v tem edinem steklenem fotografskem ateljeju pri nas, ob katerem že konec tega meseca v kletnih prostorih Fotohiše Pelikan odpiramo novo galerijo, poimenovano Galerija Božena,” pa so ob visokem obisku zapisali v Muzeju novejše zgodovine Celje.

B.S.