Predsednik Pahor v Celju: Mislim, da je naša človeška dolžnost, da skušamo razumeti pomen cepljenja (foto)


Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes na vabilo Regijskega štaba Civilne zaščite za Zahodno Štajersko obiskal Celje.

V sklopu obiska je obiskal tudi Dom ob Savinji Celje, Splošno bolnišnico Celje in Celjski mladinski center Celje.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je v Celju najprej sestal s štabom Civilne zaščite za Zahodno Štajersko. Predsednika so sprejeli župan občine Celje Bojan Šrot, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan in poveljnik Civilne zaščite za Zahodno Štajersko Janez Melanšek.

Predsednik Pahor se je ob obisku seznanil z izvedenimi aktivnostmi civilne zaščite ob prvem in drugem valu nove koronavirusne bolezni v Sloveniji v zahodnoštajerski regiji. Na pogovoru so bili prisotni še nekateri člani štaba in predstavniki policije.

Obiskal Dom ob Savinji, SB Celje in Celjski mladinski center

Sestal se je tudi z vodstvom Doma ob Savinji Celje, kjer je direktorica doma Bojana Mazil Šolinc predsednika Pahorja seznanila z odzivi na cepljenje: “Zaposleni in stanovalci so se izjemno razveselili cepljenja in so ob tem tudi zaposkali,” je dejala direktorica Mazil Šolinc in dodala, da se vsi veselijo “normalnega” življenja in tako za naslednje mesece že pripravljajo številne aktivnosti.

Nato se je predsednik srečal še s predstavniki Splošne bolnišnice Celje pred Urgentnim centrom Celje.

Dr. Dragan Kovačić, v.d. direktorja bolnišnice, se je predsedniku republike iskreno zahvalil za obisk in povzel dogajanje v tretji največji bolnišnici v Sloveniji: “To je največji solidarnostni in humanitarni podvig po drugi svetovni vojni. Premagali smo dva napada, pričakujemo še tretjega. To je bil čas, za katerega smo bili poklicani in delo smo dobro opravili.”

Franci Vindišar, dr. med., strokovni direktor bolnišnice, je predstavil organizacijo dela, oblikovanje poveljniške skupine in reorganizacijo bolnišnice: “Sodelovanje različnih nivojev zdravstva je ključ za obvladovanje epidemije nove koronavirusne bolezni.” Predsednik Pahor je vodstvu in kriznemu štabu izrazil občudovanje in izrekel hvaležnost za hitro odzivanje in sposobnost prilagajanja na situacijo. Zaključek pogovora je bil namenjen pogovoru o pomenu cepljenja in dr. Kovačić je zaključil z besedami: “Cepljenje in posledično precepljenost dojemamo zelo čustveno. Za nas je to luč na koncu tunela, osvoboditev.”

Predsednik RS Borut Pahor je danes skupaj z vodstvom Civilne zaščite obiskal našo bolnišnico

Predsednika je pred UCC…

Posted by Splošna bolnišnica Celje on Thursday, January 14, 2021

Obisk v Celju je predsednik republike zaključil pred Celjskim mladinskim centrom, kjer se izvajata varstvo in pomoč učenja za otroke, katerih starši so nepogrešljivi pri soočanju z epidemijo.

Predsednik republike je ob koncu obiska v izjavi za medije napovedal, da bo v sklepnem delu soočanja s krizo obiskal vse regijske štabe, da se osebno in v imenu države zahvali ljudem, ki so najbolj aktivno vključeni v soočanju z epidemijo: “Po koncu zdravstvene krize bomo zaradi vaših strokovnosti in požrtvovalnosti lahko ocenili, da smo bili priča strokovnemu in humanitarnemu podvigu.” Ponovno je poudaril zadovoljstvo, da imamo cepivo in izrazil prepričanje, da bomo s precepljenostjo to krizo končali.  “Mislim, da je naša človeška dolžnost, da skušamo razumeti pomen cepljenja in pozivam vse, da razmislijo o tem, da se cepijo, ko pridejo na vrsto,” je izjavo zaključil predsednik republike.

Predsednik republike je sprejel povabilo poveljnika Šestana, da obišče vse regijske štabe civilne zaščite po Sloveniji in se seznani s stanjem in posebnostmi naporov pripadnikov civilne zaščite v posameznih regijah.

Predsednik republike Borut Pahor se je v okviru obiska v Celju srečal s predstavniki Splošne bolnišnice Celje. (vir foto: predsednik.si/Daniel Novaković/STA)
Bojana Mazil Šolinc, direktorica Doma ob Savinji Celje: “Zaposleni in stanovalci so se izjemno razveselili cepljenja in so ob tem tudi zaposkali. Vsi se veselimo “normalnega” življenja in za naslednje mesece že pripravljamo številne aktivnosti.”
PRS v Celju s štabom Civilne zaščite za Zahodno Štajersko. Prisotni župan občine Celje Bojan Šrot, poveljnik CZ RS Srečko Šestan in poveljnik CZ za Zahodno Štajersko Janez Melanšek ter člani štaba so PRS seznanili z ukrepanjem po razglasitvi epidemije nove koronavirusne bolezni. (vir foto: predsednik.si/Daniel Novaković/STA)
Predsednika so sprejeli župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan in poveljnik Civilne zaščite za Zahodno Štajersko Janez Melanšek.

L. Č.