Predstavitev obrambno-varnostno-reševalne strukture pritegnila veliko zanimanja (foto)


V petek dopoldne je bilo kljub turobnemu vremenu pestro pred I. gimnazijo v Celju. V okviru praznika Mestne občine Celje je pred najstarejšo celjsko gimnazijo namreč potekala 9. predstavitev obrambno-varnostno-reševalne strukture.

Gre za tradicionalno predstavitev delovanja in opreme Slovenske vojske, Policije, Civilne zaščite, Poklicne gasilske enote Celje in Službe NMP SB Celje z domoljubno noto in medgeneracijskim druženjem.

predstavitev

Sprva so se med uniformiranimi junaki dijaki I. gimnazije sramežljivo sprehajali, potem pa je pestra paleta aktivnosti hitro pritegnila njihovo pozornost in pozornost širše javnosti. Pred I. gimnazijo v Celju je tako  od devete ure dalje postajalo vedno bolj polno, saj so si dijaki in občani z zanimanjem podali v svet obrambno-varnostno-reševalne strukture.

Največ zanimanja so pritegnile aktivnosti vojske in policije, ki so vidno pritegnile predvsem mlade. Dogajanje pa si je ogledal tudi dr. Anton Šepetavc, ravnatelj I. gimnazije v Celju, ki je med obrambnimi silami naletel tudi na kakšnega svojega nekdanjega dijaka.

Celotno dopoldne je tako minilo v izobraževalno-zabavni noti, zaradi česar ne preseneča, da je dogajanje pritegnilo toliko pozornosti. Nekaj utrinkov pa si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.