Prenova starega mestnega jedra skoraj končana

22. 07. 2014 17:09

prenovljen trg pred metropolom 2014Mestna občina Celje je sporočila, da so v sklopu projekta Obnova dela starega mestnega jedra v Celju prenovili 12.500 m² mestnih površin. Prenova se bo v avgustu zaključila s prezentacijo arheoloških najdb na Glavnem trgu 13-16.

Prenova Stanetove ulice in trga pred Metropolom je praktično dokončana in trg je ponovno postal prireditveni prostor. Na tem delu mesta je prenovljeno vodovodno in plinovodno omrežje, obnovljeni so hišni kanalizacijski priključki, izvedena je nova javna razsvetljava, na novo je pretlakovanih dobrih 3.000 m² mestnih površin. Urejen je prometni režim, obnovljeno je avtobusno postajališče. Skulptura z vodometom je postala dobrodošel pitnik. Nameščena je nova urbana opreme: klopi, koši za smeti, potopni stebrički, talne hitrostne ovire, nameščena bodo še stojala za kolesa. Lesene obloge na podestu so prikupna točka za posedanje.

Dela na Glavnem trgu so v skrajno zaključni fazi. Izvedena ni le še prezentacija arheoloških najdb, ki bo umeščena na območju Glavnega trga 13-16. Izvajalci so že pričeli z izvajanjem aktivnosti. Načrtuje se, da bo prezentacija arheoloških ostalin dokončana v avgustu, s čimer bo projekt zaključen v celoti. S tem bo na Glavnem trgu prenovljenih dobrih 2.500 m² površin.

Promet skozi Gosposko ulico je bil sproščen v petek, 18. julija.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
185 queries in 0,675 seconds.