Prešernova ulica v Celju bo v četrtek popolnoma zaprta velik del dneva

21. 09. 2022 13:30

Zaradi izvedbe programa Evropskega tedna mobilnosti (ETM), »Dan brez avtomobila«, bo jutri, 22. septembra, od 6.00 do 14.00 ure za promet popolna zapora dela Prešernove ulice in javne poti Zagata – Ozka ulica, so sporočili z Mestne občine Celje.

Zapora bo označena z ustrezno cestno prometno signalizacijo za njeno izvedbo pa bodo skrbeli reditelji. Z jutrišnjo prireditvijo v središču mesta bo tudi zaključen letošnji program Evropskega tedna mobilnosti v Celju.

V času prireditve »Dan brez avtomobila«, od 9. do 13. ure, bo na Prešernovi ulici vsebinsko raznoliko in živahno dogajanje. V sodelovanju z Zavodom Vozim in drugimi partnerji bodo potekale številne aktivnosti za otroke (bralni kotiček na prostem, poslikava parkirišč na zaprti ulici, talne igre za otroke, razstava otroških risbic).

Pobliže bo mogoče spoznati Celebus in sistem KolesCE ter različne oblike mobilnosti, storitev Prostofer, brezoglično dostavo Pošte Slovenije. Policija bo opozarjala na varnost v prometu, prikazan bo fit program za vse generacije, predstavili se bodo športni klubi itn.

V času spremenjene prometne ureditve v središču mesta na občini vse udeležence v prometu prosijo za razumevanje in strpnost, za odhod v mesto pa jutri morda raje uporabite trajnostne oblike prevoza, kot naprimer kolo, javni promet ali se na pot odpravite peš.

Tudi dostava naj lokali in stanovalci opravijo najkasneje do 9.00 ure, ko se na Prešernovi ulici pričnejo dogodki in fizično vožnja ne bo več možna.

MOC

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 1,255 seconds.