Preventivna akcija “Pripni se in doživi!”


Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Celje je v sodelovanju z Javno agencijo RS za varnost v cestnem prometu, Medobčinskim inšpektoratom in redarstvom Mestne občine Celje, Občinami Laško, Štore in Žalec ter PU Celje včeraj izvedel Preventivno akcijo »Pripni se in doživi«.

V preventivna akciji, ki je bila namenjena uporabi varnostnega pasu, za katerega velja, da je vez z življenjem, sta v jutranjih urah Medobčinski inšpektorat in redarstvo Mestne občine Celje, Občin Laško, Štore in Žalec izvedla preventivne nadzore na treh lokacijah, in sicer na Ulici mesta Grevenbroich, na ploščadi pred Osnovno šolo Ljubečna in na Mariborski cesti pred nakupovalnim središčem City Center. Predvsem starše so opozarjali na pravilno uporabo pasov, tako voznikov kot tudi sopotnikov.

Policisti Policijske postaje Celje so poostrili nadzor nad uporabo varnostnega pasu. Voznike, ki so bili nepripeti, so pozvali k preizkusu naprave Zaletavček, ki prikaže pomembnost uporabe varnostnega pasu, zlasti v primeru prometne nesreče. Naprava Zaletavček je bila postavljena v neposredni bližini ustavljanja osebnih vozil. Predstavniki SPVCP MO Celje in Javne agencije RS za varnost v cestnem prometu pa so kršiteljem predstavili pomembnost uporabe varnostnega pasu v primeru trka pri hitrosti 12 km/h ali pri 50 km/h. Prav tako so lahko uporabniki Zaletavčka preverili svojo naletno težo.

Na področju izpeljane akcije je bilo včeraj izdanih 29 plačilnih nalogov in 20 opozoril.

Da pa se pri izvedbe preventivne akcije ne bi pozabilo na najmlajše, so se na posameznih lokacijah pridružili tudi nekateri celjski vrtci, katerim so predstavniki SPVCP MO Celje podelili kresničke ter jih poučili o pravilni uporabi varnostnega pasu v otroških sedežih.

Vir in foto: Mestna občina Celje