Pri vrtcu na Aljaževem hribu zamenjali onesnaženo zemljino

31. 08. 2018 12:15

Na igrišču vrtca Tončke Čečeve na Aljaževem hribu so izvajalci del v imenu celjske mestne občine zamenjali zemljino in jo zatravili s travno preprogo, česar se bo razveselilo 55 otrok, ki so vpisani v to enoto predšolske vzgoje.

vrtec_aljazev_hrip_med_sanacijo_avgust_2018Projekt zamenjave zemljine je po navedbah MOC potekal v skladu z veljavnimi predpisi. Izbrani izvajalec del, podjetje VOC Celje, d. o. o., je odstranjeno zemljino odpeljal v svoj zbirni center v Latkovo vas, kjer je pokrita z zaščitno folijo. Novo, neonesnaženo zemljino, s katero je nasul vrtčevsko igrišče, je pripeljal iz višje ležečega naselja Rupe v Šmartnem Rožni dolini, kjer ni industrije. Gradbena dela so pod strokovnim nadzorom podjetja AZ Inženiring potekala brez zapletov in so bila končana pravočasno oziroma v pogodbenem roku.

Pogodbena vrednost sanacije zemljine in zunanje ureditve območja vrtca na Aljaževem hribu znaša 99.599,16 evrov z DDV. Ob prištetju stroškov izdelave projekta za izvedbo, strokovnega svetovanja pri izvedbi del ter analiz zemljine, vrednost celotnega projekt znaša nekaj manj kot 125tisočakov.

*foto: MOC

 

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 1,026 seconds.