Priznanja požrtvovalnim policistom


Med izjemnimi posamezniki, ki so v lanskem letu v najrazličnejših okoliščinah pomagali reševati življenja ljudi, so bili tudi štirje policisti s Policijske uprave Celje.

Na slovesnosti v Policijski akademiji v Tacnu sta jim medalje za požrtvovalnost podelila ministrica za javno upravo v funkciji ministrice za notranje zadeve Sanja Ajanović Hovnik in vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav.

Policist Boštjan Helbl in policist kriminalist Matjaž Vesnicer iz Policijske postaja Dravograd, sta 7. maja 2022 s hitrim posredovanjem in požrtvovalnostjo prijela storilca družinskega nasilja in naredila vse, kar je bilo v njuni moči, da bi žrtev ohranila pri življenju.

Pomočnik načelnika Gregor Jeršič in policist kriminalist Andrej Pečnik iz Policijske postaje Velenje, sta 12. oktobra 2022, s takojšnjo odzivnostjo, iznajdljivostjo in hitrim ukrepanjem locirala pogrešano osebo, ki je poskušala storiti samomor, in ji s tem rešila življenje.

V sporočilu Policijske uprave Celje so še zapisali: “Na ravnanje vseh štirih sodelavcev smo sodelavci izjemno ponosni, za prejete medalje jim iskreno čestitamo.”