Prva letošnja novorojenčica na svet privekala v celjski porodnišnici


rp_porodnisnica-celje-300x225.jpgPrvo rojstvo v novem letu 2019 so zabeležili v celjski porodnišnici.

Zgolj tri minute čez polnoči je na svet prijokala deklica Jana in tako postala prvi slovenski novorojenček v letu 2019. Ponosna starša, Sonja in Damjan Drobne, prihajata iz Šmarja pri Jelšah, doma pa sestrico že čakata brata, stara šest in osem let.

Le štiri minute za celjsko deklico so porod zabeležili v kranjski porodnišnici, kjer se je prav tako rodila deklica. Prvi letošnji deček se je 32 minut čez polnoči rodil v ljubljanski porodnišnici.

Prvi deček v letu 2019 pa se je v celjski porodnišnici rodil ob 2.23, 20 minut kasneje pa še drugi fantek.

V celjski porodnišnici sta kot zadnja novorojenčka v letu 2018 na svet prišla dvojčka, deklica in deček. Med njima je le ena minuta razlike. Deklica se je rodila ob 22.53, deček pa ob 22.54.

Največ rojstev v prvi noči leta 2019 so do 7. ure zjutraj zabeležili v mariborski porodnišnici, bilo jih je pet, dve deklici in trije dečki. Sledita pa celjska in ljubljanska porodnišnica, ki sta v prvih uraj letošnjega leta zabeležili po tri porode.

podzupanja-porodnisnica
Prvi Celjan letnik 2019 Maksimilijan s svojo mamico in podžupanjo.

Prvo letošnjo dojenčico je v porodnišnici obiskala tudi podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek (naslovna slika) ter obdarila dvojčka s Planine pri Sevnici, ki sta se rodila zadnja v letu 2018, deklico Jano iz Grobelnega, ki se je rodila prva v letošnjem letu in je hkrati tudi prva Slovenka, ter drugorojenega dečka Maksimilijana, ki je prvi Celjan v letu 2019.

“V veliko veselje in zadovoljstvo mi je, da vas lahko pozdravim v imenu Mestne občine Celje, ki
se že več let pridružuje akciji Novega tednika in Radia Celje ter obdaruje zadnje rojenega v
minulem letu, prvo rojenega v letošnjem letu in prvega Celjana. Rojstvo otroka je zagotovo
eden najlepših in najpomembnejših dogodkov, ki ga vedno spremlja ena sama velika želja: da bi
bil otrok zdrav. Zato želim vsem novorojenčkom, da bi bili zdravi in da bi zrasli v srečne,
zadovoljne in uspešne posameznike. Veliko zdravja, radosti in osebne sreče pa seveda želim
tudi njihovim mamicam in očetom”, je ob obisku povedala Arnškova in vodstvu ter vsem zaposlenim na Ginekološko-porodniškem delu izrekla iskreno priznanje za izjemno strokovno in predano delo.