Na prvem maratonu v lovu na soma na Šmartinskem jezeru ujetih 15 somov


Minuli vikend so se na Šmartinskem jezeru zbrali lovci na soma. V organizaciji Ribiške družine Celje je namreč potekal 1. Maraton v lovu na soma na Šmartinskem jezeru.

Lova na soma se je udeležilo veliko število ljubiteljev tovrstnega ribolova iz kar desetih ribiških družin. V nočno-dnevnem ribolovu, tako z obale kot s čolna, je uživalo kar 41 tekmovalcev.

Ujetih je bilo 15 somov, zmagovalec v skupni teži ujetih somov pa je postal Robert Brezlan, ki je ujel skupaj za 15,500 kg somov. 2. mesto je osvojil Daniel Brezlan z 9,780 kg somov, 3. mesto pa je pripadalo Slobodanu Radovanoviču s 5,580 kg somov. Priznanje za ulov največjega soma je , si je prislužil Robert Brezlan s somom težkim 7,480 kg.

“Bogate nagrade, ter prelepo dvodnevno druženje ob okusni hrani in glasbi je pokazalo da so tovrstna tekmovanja lepa popotnica za prihodnje leto. Že v spomladi ter v jesenskem delu leta bo RD Celje organizirala še več maratonov v lovu na soma,” so po uspelem prvem maratonu lova na soma dejali v RD Celje.

foto: MCOMP