Prvi mesec prodanih 5491 vozovnic za Celebus. KolesCE letos zabeležilo že preko 2000 najemov

02. 03. 2019 07:00

Včeraj je minil mesec dni od prve vožnje Celebusa. Od 28. januarja do 27. februarja je bilo skupaj prodanih 5.491 vozovnic.

V mesecu februarju je bilo število najemov 1232, novih uporabnikov pa 78. V mesecu januarju je bilo 865 najemov in 29 novih uporabnikov.

Linije javnega mestnega potniškega prometa si po zasedenosti sledijo tako: Nova vas, Hudinja, Nakupovalna linija, Ostrožno, Stari grad. Odziv potnikov je zelo pozitiven. V obdobju od začetka prodaje vozovnic je bilo prodanih 5080 dnevnih, 38 tedenskih, 269 mesečnih in 104 letne vozovnice. Največ dnevnih in tedenskih vozovnic je bilo prodanih v Glavni pisarni Mestne občine Celje, največ mesečnih in letnih pa na prodajnem mestu koncesionarja – podjetja Nomago.

Mestna občina Celje bo v sodelovanju s koncesionarjem tudi za javni potniški promet vzpostavila mobilno aplikacijo, preko katere se bo možno registrirati in kupiti vozovnico, hkrati pa bo mobilna aplikacija omogočala spremljanje lokacije avtobusov in bo alternativa uporabi brezstične kartice oz. vozovnice.

Na MO Celje so v zadnje mesecu dobili tudi veliko mnenj in predlogov uporabnikov Celebusa, ki jih bodo, kot zatrjujejo, skušali upoštevati. Čez pol leta naj bi na občini ponovno pretehtali obstoječe linije in jih po potrebi prilagajali potrebam občank in občanov.

Tudi KolesCE priljubljeno prevozno sredstvo

Javni sistem izposoje koles se je izkazal za odlično pridobitev, ki ga Celjanke in Celjani kljub nižjim temperaturam precej uporabljajo tudi pozimi. Na stojala pa naj bi se kmalu vrnila tudi električna kolesa, ki jih je občina čez zimo pospravila.

V mesecu februarju je bilo število najemov KolesC 1232, novih uporabnikov pa 78. V mesecu januarju je bilo 865 najemov in 29 novih uporabnikov. Povprečno trajanje najema pa je bilo 12 minut.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 1,535 seconds.