Prvi stanovalci se v novo Dečkovo naselje selijo avgusta

15. 05. 2021 12:00

V prvih dveh od šestih blokov stanovanjske soseske v Dečkovem naselju (DN 10) potekajo zaključna dela. Medtem so začeli graditi že zadnjišesti blok. Tretji in četrti objekt sta že skoraj pod streho, petega gradijo. Tudi gradnja garažne hiše je pri koncu, zaključena so vsa betonska dela.

Uporabno dovoljenje bo pridobljeno predvidoma do konca julija, avgusta pa naj bi se v prvi blok vselili upravičenci do oskrbovanih stanovanj. Na razpis, ki ga je objavila družba Nepremičnine Celje, je sicer prispelo 50 vlog za 14 oskrbovanih stanovanj.

V ostalih blokih bodo neprofitna stanovanja, stanovanja namenjena mladim družinam in gibalno ali kako drugače oviranim osebam. Razpis bo objavljen v mesecu septembru, stanovanja pa bodo vseljiva do konca poletja 2022.

Nova stanovanjska soseska s 142 stanovanji v šestih stanovanjskih blokih in garažno hišo bo okoli 400 Celjanom zagotavljala sodoben bivalni standard, saj bo zgrajena po smernicah trajnostno učinkovite gradnje in se bo ponašala z lepo urejeno okolico. Gre za največji občinski projekt na področju stanovanjske politike v zadnjih dvajsetih letih in drugi največji projekt mestnih občin v okviru mehanizma CTN – celostnih teritorialnih naložb v aktualni finančni perspektivi.

DN 10 je skupni projekt Mestne občine Celje in družbe Nepremičnine Celje. Vrednost investicije je 16,6 milijona evrov, od tega je Mestna občina Celje pridobila 5,8 milijona evrov sofinanciranja Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republike Slovenije.

Komunalno infrastrukturo na območju bodoče stanovanjske soseske je zgradilo podjetje Nivo Eko, d. o. o, ki v sodelovanju s podjetjem Remont, d. d., gradi tudi stanovanjske bloke in garažno hišo.

foto: MOC

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 0,952 seconds.