Raziskovanje zgodovine mesta Celje s skupnimi vstopnicami

22. 05. 2018 21:22

Odslej bo mogoče zgodovino mesta Celje raziskovati s skupnimi vstopnicami za Stari grad Celje, Pokrajinski muzej Celje in Muzej novejše zgodovine Celje. Cilj povezovanja je dvig kakovosti turistične ponudbe mesta Celje.

Mesto Celje že od nekdaj privlači posebno pozornost turistov. Veličastno srednjeveško zgodovino in mogočne grofe Celjske dobro poznajo tudi obiskovalci iz tujih držav, ki Celje obiskujejo že stoletja. »Biser ob Savinji« kot so včasih imenovali Celje, ima tudi danes enake potovalne navdihe. Zgodovina in izjemna kulturna dediščina sta dva izmed poglavitnih primarnih motivov turistov za obisk mesta Celje, ki se na turističnem zemljevidu Slovenije vedno bolj pojavlja tudi ned osrednjimi vodilnimi destinacijami Slovenije na področju t.i. kulturnega turizma.

Turistični preboj mesta Celje kot ključne slovenske destinacije kulturnega turizma je vsekakor povezan tudi z dolgoletnim aktivnim in uspešnim delovanjem posameznih institucij: Zavoda za kulturne prireditve in turizem (upravljavec Starega gradu Celje, najbolj obiskane turistične atrakcije mesta), Pokrajinskega muzeja Celje in Muzeja novejše zgodovine Celje.

V letošnjem letu so se navedene institucije odločile, da naredijo pomemben korak naprej pri sodelovanju in povezovanju ter dvigu turistične ponudbe mesta Celje in njegovih doživetij. Osrednje vodiloskupnega sodelovanja je  bilo že od vsega začetka usmerjeno v utrjevanje konkurenčnosti naše destinacije na turističnem zemljevidu Slovenije ter krepitev promocije mesta Celje kot ikonične znamenitosti Slovenije. Ustvarile so produkt »skupnih vstopnic doživetij« ter s tem uresničile idejo celovitega doživetja mesta Celje kot izjemnega kulturno- zgodovinskega mesta.

Obiskovalcem bosta odslej na voljo 2 kombinirani vrsti vstopnic:

  • SKUPNA VSTOPNICA STARI GRAD CELJE + POKRAJINSKI MUZEJ CELJE v višini 7 EUR (redna cena 9 EUR)
  • SKUPNA VSTOPNICA STARI GRAD CELJE + MUZEJ NOVEJŠE ZGODOVINE CELJE v višini 6 EUR (redna cena 7,5 EUR)

Skupne vstopnice bodo na voljo od 22. 5. 2018 dalje na sledečih prodajnih mestih: TIC Stari grad Celje, TIC center Celje,  Pokrajinski muzej Celje – Stara grofija,  Pokrajinski muzej Celje –  Knežji dvor,  Muzej novejše zgodovine Celje – Info pisarna.

Mag. Milena Čeko Pungartnik, direktorica zavoda ZAVOD ZA KULTURNE PRIREDITEV IN TURIZEM CELEIA CELJA: »Izjemno sem ponosna, da smo v Celju izvedli premik v razmišljanju glede sobivanja kulture in turizma v obliki skupnih vstopnic, ki povezujejo tri najpomembnejše celjske institucije. Verjamem, da bodo temu primeru sodelovanja sledila še druga, predvsem v povezavi z aktivnimi doživetji na področju zelenega turizma. Se pa že veselim letošnje turistične sezone, ki bo po napovedih tudi letos pozitivna.«

Stane Rozman, direktor Pokrajinskega muzeja Celje: »Veseli me, da smo končno dobili skupno vstopnico, ki bo povezala obe najpomembnejši stavbi povezani z zgodovino Celjskih knezov: Knežji dvor in Stari grad. Tako bomo obiskovalcem Celja omogočili celovit vpogled v življenje te najpomembnejše plemiške družine na Slovenskem.«

Dr. Tonček Kregar, direktor Muzeja novejše zgodovine Celje: »Naš muzej že leta odlično sodeluje z ostalimi celjskimi zavodi in tudi sam sem prepričan zagovornik povezovanja v dobrobit mesta in njegovih prebivalcev. Skupne vstopnice so še en korak v pravo smer ter oprijemljiv prispevek k celoviti in premišljeni kulturno-turistični ponudbi.«

vstopnica-oglas-skupna

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 0,890 seconds.