Red Bull Illume prihaja v Celje

29. 06. 2020 10:07

Edinstvena razstava pustolovskih in akcijskih športnih fotografij se bo na svoji turneji v začetku julija ustavila v Celju. Razstava bo namreč razsvetlila Citycenter Celje.

Red Bull Illume je največje svetovno tekmovanje v fotografiranju pustolovskih in akcijskih športov, v okviru katerega je bilo na tekmovanju Image Quest 2019 predloženih rekordnih 59.551 fotografij iz celega sveta. Ugledna mednarodna žirija je izmed vseh fotografij izbrala 60 najboljših, ki so na tej edinstveni razstavi predstavljene v osvetljenem zaboju v obliki črke T, velikem 2 x 2 m, podjetja CCS digital_fabric®. Letošnja turneja prikazuje fotografije po 13 SES-ovih nakupovalnih centrih (SES – Spar European Shopping Center) v Avstriji in Sloveniji. V okviru partnerstva med SES in Red Bull Illume lahko tako obiskovalci nakupovalnih središč občudujejo osupljive slike. Naslednja postaja na turneji razstave bo med 2. in 12. julijem 2020 v Citycentru v Celju.

Citycenter Celje sodi med največja in najbolj priljubljena nakupovalna središča v regiji. Svoje obiskovalce prepriča z moderno arhitekturo, dobrim vzdušjem ter obsežno in raznoliko ponudbo. Na površini 32.000 kvadratnih metrov lahko obiskovalci odkrijejo več kot 90 trgovin in gostinskih lokalov, uživajo v gastronomski ponudbi in se odpočijejo v prijetnem prostoru za sprostitev. Za Citycenter je najpomembnejše ponuditi prvovrstno in nepozabno nakupovalno izkušnjo, ki jo edinstvena in osupljiva razstava najboljših fotografij na svetu s področja pustolovskih in akcijskih športnih panog le še poglobi.

Celje ponuja široko paleto aktivnosti. Od gorskega kolesarjenja po gozdnih poteh do čolnarjenja na Šmartinskem jezeru. Živahno knežje mesto je priljubljen cilj ljubiteljev narave ter pustolovskih in akcijskih športnih navdušencev, zato razstava Red Bull Illume odlično dopolni obisk regije in celjskega Citycentra.

„Ta edinstvena razstava z najboljšimi fotografijami iz pustolovskih in akcijskih športnih panog bo jemala dih ne le navdušenim ljubiteljskim fotografom, temveč tudi navdušencem narave, športa in vsega lepega. Zato je nikakor ne smete zamuditi!“ je pred prihodom razstave v Citycenter Celje pojasnila center managerka Darja Lesjak.

60 fotografij, ki so se uvrstile v končni izbor Red Bull Illume Quest 2019 in bodo na vas zagotovo naredile vtis, lahko občudujete vsak dan od 2. do 12. julija med običajnim delovnim časom Citycentra:

  • od ponedeljka do četrtka od 9. do 21. ure,
  • ob sobotah od 8. do 21. ure,
  • ob nedeljah je center zaprt.

Po postanku v Celju se razstava seli v naslednja nakupovalna središča SES (Spar European Shopping Center):

  • FISCHAPARK, Wiener Neustadt (AT) 14. 7.–24. 7.
  • ATRIO, Beljak (AT) 27. 7.–14. 08.
  • EUROPARK, Salzburg (AT) 17. 8.–31. 8.
  • SILLPARK, Innsbruck (AT) 2. 9.–3. 9.
  • MURPARK, Gradec (AT) 2. 10.–15. 10.
  • HUMA ELEVEN, Dunaj (AT) 17. 10.–31. 10.
  • ZIMBAPARK, Bürs (AT) 3. 11.–22. 11.

O Red Bull Illume:

Red Bull Illume je največje tekmovanje pustolovske in akcijske športne fotografije na svetu. Najbolj izjemne in kreativne fotografije z vsega sveta so predstavljene kot umetniška dela, s čimer obenem poudarjajo strast, življenjski stil in kulturo fotografov.

Image Quest 2019 je že peta izdaja te razstave in vključuje dve novi kategoriji; Best of Instagram by SanDisk in Moving Image (slika v gibanju). Pet mesečnih zmagovalcev kategorije Best of Instagram by SanDisk je že znanih; posnetke za Moving Image in ostalih devet kategorij glavnega tekmovanja je bilo mogoče oddati na redbullillume.com  do 31. 7. 2019.

V letu 2019 je bilo oddanih rekordnih 59.551 fotografij tisočev fotografov z vsega sveta.

Žirija, sestavljena iz 50 fotografskih urednikov in strokovnjakov za digitalne medije, je izbrala 60 finalistov, 11 zmagovalcev v posamičnih kategorijah in enega skupnega zmagovalca. Vsi so bili predstavljeni na podelitvi nagrad 20. 11. 2019 v Muzeju gorske fotografije LUMEN na Kronplatzu v Italiji.

Po javni objavi so fotografije finalistov hkrati potovale v glavna mesta in v kulturna središča na treh celinah ter tako dosegle še več ljudi kot kadar koli prej.

Uradni partnerji Image Quest 2019 so bili japonski velikan elektronike Sony, specialist za medije za shranjevanje SanDisk, nagrajeno podjetje za programsko opremo Skylum, razvijalec programske opreme za obdelavo slik Luminar ter proizvajalec fotografskih modnih izdelkov in dodatkov COOPH.

CCS digital_fabric® proizvaja omenjene osvetljene zaboje, velike 2 × 2 metra, za razstavo Red Bull Illume. Digitalni tisk najvišje ravni predstavlja podlago za vizualno komunikacijo.

Več informacij o Red Bull Illume in o razstavi najdete na redbullillume.com.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
173 queries in 0,831 seconds.